Curving: το νέο dating trend που πρέπει να φοβάσαι…

Είχαμε το ghosting που μας ταλαιπωρούσε, τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέο dating trend ονόματι curving… Στο ghosting το παίρνεις εύκολα το μήνυμα αφού ο άλλος εξαφανίζεται! Οπότε κι εσύ φέρεσαι αναλόγως… Το curving όμως είναι πιο επικίνδυνο καθώς είναι μια μορφή απόρριψης… ύπουλη, υπόγεια, που μπορεί να μην την εκλάβεις ως απόρριψη και να συνεχίσεις να θρέφεις φρούδες ελπίδες!…

Ουσιαστικά είναι μια μορφή απόρριψης του άλλου χωρίς να του πεις ξεκάθαρα ότι τον απορρίπτεις. Είναι μια από τις συμπεριφορές που εύκολα θα υιοθετήσει ένας… ορκισμένος εργένης.

Το curving μπορεί να πάρει πολλές μορφές:

Μέσω μηνυμάτων στο Messenger, Viber, What’s App:

Μπορεί να κάνει μέρες να σου απαντήσει στο τελευταίο σου μήνυμα. Αυτό λέγεται ghosting. Ωστόσο, αντί να μην απαντήσει ποτέ, θα απαντήσει με δικαιολογίες ότι δεν είχε χρόνο του τύπου: “Συγγνώμη που δεν σου απάντησα. Ήμουν πολύ απασχολημένος με τη δουλειά γιατί… (και εδώ θα σου εκθέσει μια πιστευτή, αληθοφανής και ενδεχομένως αληθινή δικαιολογία).

Εννοείται βέβαια ότι αυτό όντως μπορεί να συμβεί στα αλήθεια. Μπορεί όντως κάποιος να μην πρόλαβε να απαντήσει στο μήνυμά σου διότι ήταν πολύ πιεσμένος! Το έχεις κάνει και εσύ άλλωστε! Ωστόσο, όταν η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενη, τότε το κάνει επίτηδες για να σε αποφύγει!

love sms

Σου ακυρώνει τελευταία στιγμή το ραντεβού

Κανονίζετε να βρεθείτε έπειτα από καιρό και όλως τυχαίως κάτι γίνεται και το ακυρώνει! Ανθρώπινα είναι αυτά, συμβαίνουν. Αν όμως το κάνει συστηματικά και ουσιαστικά δεν βρίσκεστε ποτέ, τότε είναι ένας πλάγιος τρόπος να σου δώσει το μήνυμα ότι ουσιαστικά δεν θέλει να σε δει…

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει δικαιολογίες του τύπου: “Θα θελα πολύ να βγω μαζί σου το Σάββατο αλλά έχω μια υποχρέωση που δεν μπορώ να αποφύγω. Θα τα πούμε όμως σύντομα”. Εννοείται δεν σου διευκρινίζει πότε! Το αφήνει φλου!

Εσύ κάθεσαι και περιμένεις αυτό το “σύντομα” που μπορεί και να μην έρθει ποτέ!

Τα… θύματα του curving

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι δέχονται curving, ουσιαστικά βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι δεν θα γίνει κάτι αλλά συντηρούν ωστόσο κάποιες ελπίδες… Πιστεύουν πως τα πράγματα θα φτιάξουν, ότι πέσανε σε κακή μέρα, εβδομάδα, μήνα…

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν curving ουσιαστικά προσπαθούν με πλάγιο τρόπο να πουν στον άλλον ότι δεν ενδιαφέρονται…

“Ουσιαστικά δεν ξέρουν πώς να το τελειώσουν όλο αυτό και πώς να το διαχειριστούν. Προτιμούν επομένως να έχουν μια χλιαρή επικοινωνία με τον άλλο παρά να του μιλήσουν στα ίσα. Αυτή η συμπεριφορά ωστόσο είναι έλλειψη σεβασμού. Ουσιαστικά στεναχωρούν και μπερδεύουν το άτομο που ενδιαφέρεται πραγματικά”, εξηγεί στον Independent o dating coach James Preece.

ragismeni kardia1

H ψυχολόγος Madeleine Mason προσθέτει ότι τα άτομα που διαπράττουν curving ουσιαστικά είναι ανασφαλή και με αυτόν τον τρόπο τονώνουν το “εγώ” τους αφού έχουν συνεχώς κάποιον να… τρέχει από πίσω τους.

Η ίδια όμως επιρρίπτει μεγαλύτερη ευθύνη στα… θύματα. Δεν πρέπει να ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Συμβουλεύει να επιδεικνύουν μηδενική ανοχή σε όσους τους συμπεριφέρονται έτσι καθώς δεν αξίζουν της προσοχής τους.

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από independent.co.uk.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ghosting: Τι να κάνεις αν πιστεύεις ότι κάποιος σε «αποφεύγει» στα social media…

Gatsbying: η νέα τεχνική της… σαγήνης, για να αυξήσεις τα likes σου στα social media!

Μου έκανε like σε μια φωτογραφία. Μήπως του αρέσω;

Σχετικά άρθρα