Παιδιά, από εδώ το σουφλέ. Σουφλέ, τα παιδιά. Α! ΚΑΙ με κρυμμένο μπρόκολο.
Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα
Τι χρειαζόμαστε
- 150 γρ. μπρόκολο
- 500 γρ. τυρί γκούντα
- 200 γρ. τυρί έμενταλ
- 200 γρ. κασέρι γλυκό
- 120 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 500 ml. γάλα φρέσκο
- 170 ml. γάλα εβαπορέ
- 4 φύλλα κρούστας
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
- Βράζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το πολτοποιούμε στο multi.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, το μπρόκολο, το βούτυρο, τα αυγά, τα γάλατα, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι.
- Σε ένα πυρέξ στρώνουμε εναλλάξ ένα φύλλο κρούστας και από πάνω γέμιση, δεύτερο φύλλο και γέμιση κ.ό.κ.
- Αφήνουμε το σουφλέ μία ώρα έξω από το ψυγείο.
- Το ψήνουμε στους 160ºC για 1 ώρα.
- Σερβίρεται ζεστό.
Θέμις Καρδιόλακα