Σουφλέ τυριών με μπρόκολο

Παιδιά, από εδώ το σουφλέ. Σουφλέ, τα παιδιά. Α! ΚΑΙ με κρυμμένο μπρόκολο.

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Τι χρειαζόμαστε

  • 150 γρ. μπρόκολο
  • 500 γρ. τυρί γκούντα
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ
  • 200 γρ. κασέρι γλυκό
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 500 ml. γάλα φρέσκο
  • 170 ml. γάλα εβαπορέ
  • 4 φύλλα κρούστας
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Τι κάνουμε

  1. Βράζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το πολτοποιούμε στο multi.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, το μπρόκολο, το βούτυρο, τα αυγά, τα γάλατα, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι.
  3. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε εναλλάξ ένα φύλλο κρούστας και από πάνω γέμιση, δεύτερο φύλλο και γέμιση κ.ό.κ.
  4. Αφήνουμε το σουφλέ μία ώρα έξω από το ψυγείο.
  5. Το ψήνουμε στους 160ºC για 1 ώρα.
  6. Σερβίρεται ζεστό.

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows_gr

Σχετικά άρθρα