Αρχική / Πολιτισμός / City life / 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου
3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου thumbnail

3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου

8 ημέρες προβολών, workshops και masterclasses


24.07.2013 έως 31.07.2013


Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου (International Film Festival of Patmos – IFFP) επιστρέφει για τρίτη χρονιά από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου 2013.

Κατά τη διάρκεια των 8 ημερών θα προβληθούν 12 βραβευμένες ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 50 ταινίες μικρού μήκους, σε 2 χώρους: τον θερινό κινηματογράφο που δημιουργείται εξ' αρχής,  χωρητικότητας 400 ατόμων, και την αίθουσα για την προβολή των ντοκιμαντέρ, στον γραφικό κόλπο του Γροίκου στο ξενοδοχείο Patmos Aktis.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων και live events, στο οποίο ξεχωρίζουν:

To Workshop Κινηματογραφίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παραχθεί ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 9 μικρότερα, με τίτλο “Life in the Borderlands” σε συμπαραγωγή του OTE TV.

Τα 4 masterclasses από μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες του σινεμά: Ο  σκηνοθέτης Alexander Payne και ο διευθυντής φωτογραφίας Phaedon Papamichael – αμφότεροι Ελληνικής καταγωγής – έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους.

Η φετινή διοργάνωση  παραμένει σταθερή στους βασικούς, διαχρονικούς στόχους του Φεστιβάλ: την ανάδειξή του ως «τόπο» συνάντησης για κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και φίλους του σινεμά απ' όλον τον κόσμο και την καθιέρωσή του ως δημιουργική πλατφόρμα, μέσα από την οποία γεννιούνται καινούργια έργα.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου, που ξεκίνησε το 2010, αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών. Εμπνεόμενοι από τη μαγική ατμόσφαιρα της Πάτμου, συνεχίζουν δυναμικά να εργάζονται για αυτόν τον ενεργό, διαρκώς εξελισσόμενο θεσμό, σε πείσμα των δύσκολων καιρών.

Ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία του Φεστιβάλ έχει και η οικονομική στήριξη όλων των φίλων του κινηματογράφου, οι οποίοι, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.kickstarter.com, μπορούν να συνεισφέρουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.


Πηγή: www.elculture.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X