Πώς η… πιπίλα μπορεί να προστατεύσει το μωρό σας από τις παιδικές αλλεργίες;

Σύμφωνα με μια αμερικάνικη έρευνα, υπάρχει ένας τρόπος για να προστατεύσεις το μωρό σου από τις παιδικές αλλεργίες: να καθαρίζεις την πιπίλα του με το… δικό σου σάλιο…

Κάθε φορά που πέφτει κάτω η πιπίλα, φρικάρετε και τρέχετε να την αποστειρώσετε στο ειδικό μηχάνημα ή την πλένετε με καυτό νερό και λίγ0 σαπουνάκι; Έχετε γεμίσει το σπίτι πιπίλες γιατί τις ρίχνει συνέχεια κάτω και δεν έχετε χρόνο να τις αποστειρώσετε; Ξεχάστε τα αυτά! Η αμερικάνικη έρευνα υποδεικνύει ένα νέο, επαναστατικό θα λέγαμε τρόπο για να… πλύνεις την πιπίλα του μωρού σου: με το σάλιο σου!

Η πρόσφατη έρευνα του American College of Allergy, Asthma and Immunology de Seattle αποδεικνύει ότι το σάλιο είναι ένα καταπληκτικό αντιβακτηριδιακό μέσο και ότι βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις αλλεργίες, το έκζεμα αλλά και το άσθμα!

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Στην έρευνα συμμετείχαν 121 μαμάδες που ρωτήθηκαν για τους τρόπους που καθαρίζουν τις πιπίλες των παιδιών τους. Το 72% των ερωτηθέντων τις πλένει με ζεστό νερό και ενίοτε λίγο σαπούνι. Το 41% τις αποστειρώνει, ενώ ένα 12% χρησιμοποιεί τη μέθοδο του… πλυσίματος μέσω του σάλιου!

Τα μωρά των μαμάδων των 3 γκρουπ υποβλήθηκαν συχνά σε εξετάσεις για να βρεθούν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Ε, που είναι υπεύθυνη για τις αλλεργίες. Σε όλες τις εξετάσεις, τα μωρά των μαμάδων που έπλεναν τις πιπίλες με το σάλιο τους εμφάνιζαν μεγαλύτερα αντισώματα στις αλλεργίες σε σχέση με τα υπόλοιπα!

“Το πιπίλισμα της πιπίλας από τους γονείς οδηγεί στη μείωση των ποσοστών ανοσοσφαιρίνης Ε”.

Να σταματήσουμε να πλένουμε τις πιπίλες;

Τα μωρά του τελευταίου γκρουπ είχαν αναπτύξει μεγαλύτερα αντισώματα κατά της αλλεργίας.  “Θεωρούμε ότι αυτό συνέβη από τη μεταφορά “καλών” μικροβίων για την υγεία από τον γονέα στο παιδί. Πιστεύουμε ότι η έκθεση σε ορισμένους μικρο-οργανισμούς στην αρχή της ζωής ενός ανθρώπου κινητοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προστατεύσει αργότερα από αλλεργικές αντιδράσεις”, δηλώνουν οι ερευνητές. Ωστόσο και οι ίδιοι θεωρούν ότι το ζήτημα χρήζει περαιτέρω μελέτης και ότι πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή!

Δηλαδή οι γονείς πρέπει να προσέχουν τα ακόλουθα:

  • να είναι σε άριστη κατάσταση η υγεία τους όταν το κάνουν καθώς μπορεί να μεταδώσουν μέσω του σάλιου κάποια ασθένεια στο παιδί (γρίπη, ίωση)…
  • να μην πάσχουν από το σύνδρομο του έρπη γιατί μπορεί να το κολλήσει το μωρό τους

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.fr

 

Σχετικά άρθρα