Σεξ στην εγκυμοσύνη: Ποιες στάσεις απαγορεύεται να κάνεις!

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη και γενικότερα από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Το γεγονός, όμως, ότι είναι έγκυος δεν την εμποδίζει από το να είναι γυναίκα, που σημαίνει ότι – και λόγω των ορμονών – έχει διάθεση για σεξ και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και πιο αυξημένη.

Όμως, δεν ενδείκνυνται όλες οι στάσεις στο σεξ για να τις κάνει μια γυναίκα από τη στιγμή που είναι έγκυος.

Ας δούμε, όμως, μαζί ποιες είναι αυτές και πώς θα μπορέσεις να εξακολουθήσεις να έχεις μια φυσιολογικότατη σεξουαλική ζωή και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου.

Το «ιεραποστολικό»

Πρόκειται για μια από τις πιο διαδεδομένες, αν όχι η πιο διαδεδομένη και δημοφιλής στάση στο σεξ, που όλα τα ζευγάρια εφαρμόζουν.

Ενώ είναι μια στάση που προάγει την οικειότητα και την τρυφερότητα μεταξύ των συντρόφων, από τον 5ο με 6ο μήνα και έπειτα δεν μπορείς να την κάνεις λόγω του μεγέθους της κοιλιάς σου που αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγεις οποιαδήποτε πίεση πάνω σε αυτή, όπως μπορεί να συμβεί με τον σύντροφό σου ρίχνοντας το βάρος του επάνω σου.

Το πρωκτικό σεξ

Πρόκειται για ένα είδος σεξ που αν και πολύ απολαυστικό, μάλλον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να το στερηθείς. Αυτό συμβαίνει, διότι στην εγκυμοσύνη είναι πολύ πιθανό να έχεις βγάλει αιμορροΐδες, που καθιστούν το πρωκτικό σεξ επώδυνο. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τουλάχιστον να γεννήσεις και να υποχωρήσουν οι αιμορροΐδες σου καλό θα είναι να αποφύγεις το πρωκτικό σεξ.

Προσοχή! Πολλές είναι οι έγκυες γυναίκες που αποφεύγουν, ενώ θέλουν πολύ, να κάνουν σεξ φοβούμενες ότι οι συσπάσεις του κόλπου κατά τον οργασμό είναι πιθανό να προκαλέσουν πρόωρο τοκετό. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει και δεν θα πρέπει να στερηθείς τον έρωτα για τον λόγο αυτό.

Αντιθέτως, θα πρέπει η ένταση στο σεξ να μην είναι υψηλή, καθώς τόσο η έγκυος όσο και το έμβρυο μπορεί να κινδυνεύσουν.

Καλή διασκέδαση!

Δ. Μ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σεξ και εγκυμοσύνη: Οι καλύτερες στάσεις

 

Σχετικά άρθρα