Πρώτο ραντεβού: 4 νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εξαιτίας των social media

Οι νέες τεχνολογίες και τα social media έχουν μπει τόσο πολύ μέσα στη ζωή μας και έχουν αλλάξει πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να μην επηρεάζουν τις σχέσεις! Το πρώτο ραντεβού προκαλούσε πάντα άγχος. Τώρα έχουν προστεθεί 4 νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι 16-25 ετών στο πρώτο ραντεβού.

Δες παρακάτω ποια είναι:

Τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να… αποκαλύψουν πολλά!

Όταν αποφασίσεις να πεις το “ναι” σε ένα ραντεβού ή ακόμα όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο και σου αρέσει, το πρώτο πράγμα που κάνεις πλέον ασυναίσθητα είναι να μπεις στο Instagram και το Facebook για να… μάθεις πράγματα γι’ αυτόν… Παλιά δεν υπήρχε τέτοια πηγή πληροφοριών. Αυτό είναι από τη μια καλό, από την άλλη μπορεί να αποτελέσει και παγίδα… Μπορεί να απορρίψεις κάποιον επειδή θα δεις κάτι στο προφίλ του ή να σε απορρίψει εκείνος γιατί θεωρεί ότι δίνεις πολλές πληροφορίες για τη ζωή σου στα social…  Επίσης σε μια σχέση μπορούν τα social να αποτελέσουν πηγή συγκρούσεων.

Η επικοινωνία γίνεται κυρίως μέσω texting

Για τους πιο παλιούς (30 ή καλύτερα 35+) ο τρόπος επικοινωνίας μέσω sms ή μηνύματα στο messenger, viber κλπ έχει μια πιο χρηστική ουσία. Δεν θα φλερτάρουν εύκολα μέσω sms ή το  μήνυμα θα είναι συμπληρωματικός κι όχι βασικός τρόπος… Οι 16-25 λειτουργούν κυρίως μέσω μηνυμάτων γιατί έτσι έχουν συνηθίσει. Ωστόσο τα μηνύματα μπορεί να είναι παραπλανητικά. Δεν ξέρεις πάντα τι εννοεί ο άλλος με ένα μήνυμα και ενδέχεται να γίνουν παρεξηγήσεις που θα σου κοστίσουν το ραντεβού!

social media love

Τα ραντεβού χάνουν τον ρομαντισμό τους

Παλιά έδινες ραντεβού στο παρκάκι αν ήσουν 16 και αργότερα στην καφετέρια ή στο σινεμά. Τώρα πλέον μπορεί να δώσεις ραντεβού κάπου που έχει πολλή φασαρία, το κινητό θα… γεμίζει τις αμήχανες στιγμές ή θα σας απομακρύνει και πολλοί πιστεύουν ότι ο ρομαντισμός τείνει να χαθεί…

Είναι πιο πιθανό το πρώτο ραντεβού να σε απογοητεύσει

Το ποσοστό των πρώτων ραντεβού που ξεκινούν από online γνωριμίες έχει ανέβει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Όταν λοιπόν αποφασίζεις να βγεις με κάποιον που δεν είχες ποτέ σου καμία φυσική επαφή, είναι πολύ πιο εύκολο να απογοητευτείς. Το online προφίλ κάποιου μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την offline προσωπικότητά του…

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέσεις στα χρόνια των social media: Ο Έρωτας είναι εκεί έξω

 

 

Σχετικά άρθρα