Δεν έχω όρεξη για σεξ και η στύση μου είναι χαλαρή… Τι να κάνω;

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ στον εαυτό μου μια έλλειψη διέγερσης και μια ατονία στο ερωτικό κομμάτι. Συνήθως τα πρωινά είχα με το που ξυπνούσα είχα έντονη στύση, πλέον όχι. Δεν έχω το ίδιο ενδιαφέρον για το σεξ. Και μόνος μου που αυνανίζομαι δεν έχω την ίδια διάθεση και το κάνω καμιά φορά, μπας και συνέλθω, αλλά δεν…

Στο ερώτημά σας απαντά ο  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η καλή ερωτική επιθυμία είναι συνήθως ένας καλός δείκτης ψυχολογικής ευεξίας. Η ελάττωση της ερωτικής επιθυμίας στον άνδρα είναι 8 στις 10 φορές αποτέλεσμα ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.

Σε έναν υγιή σωματικά άνδρα και στη δική σας ηλικία η ερωτική επιθυμία επανέρχεται όταν βελτιωθεί η ψυχολογία. Δεν πρέπει όμως να μπαίνετε σε διαδικασία αυτοπαρατήρησης ιδιαίτερα μέσα από αυνανισμό.

Γιατί και ο αυνανισμός επηρεάζεται, στοιχείο που θα μπορούσε να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία σας. Η συζήτηση με ψυχολόγο θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβάλλει στη βελτίωση της επιθυμίας.

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο

www.sexmedic.gr

Σχετικά άρθρα