Ο καιρός για σήμερα, Σάββατο

Με τοπικές νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές κατά διαστήματα θα κυλήσει ο καιρός σήμερα, Σάββατο.

Από το βράδυ όμως στα δυτικά αναμένονται σποραδικές βροχές, που την Κυριακή βαθμιαία θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Τη Δευτέρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με σταδιακή όμως βελτίωση μέσα στην ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ το Σάββατο και 5 με 7 μποφόρ από την Κυριακή, και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις το Σάββατο 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση και στροφή την Κυριακή σε νότιους 4 με 6 και τη Δευτέρα 6 με 8 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές. Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και το θερμόμετρο από 10 έως 15 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος, βαθμιαία νεφώσεις και από το βράδυ βροχές και η θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές. Ο υδράργυρος από 4 έως 20 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές στην Κρήτη, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και το θερμόμετρο από 13 έως 18 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, γενικά καλός καιρός, άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχές. Ο υδράργυρος από 8 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική, ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: alphatv.gr

Σχετικά άρθρα