Απεργία 28 Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου καθώς ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι σταθμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ αφού οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Με ανακοινώσεις τους, τα δύο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από 09:00 έως 21:00.

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε σε συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Πηγή:tanea.gr

Σχετικά άρθρα