Ερντογάν: «Aπερίσκεπτη η συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κύπρου»

Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της με βάση το διεθνές δίκαιο μέχρι τέλους, διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο για απερίσκεπτη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κύπρου, που έχουν την υποστήριξη κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι η συμπεριφορά αυτή αποτελεί απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες.

Όπως είπε, μιλώντας την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει σε άσχετες χώρες να κερδίσουν οικονομική και πολιτική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία ποτέ δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντά της, ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο ούτε σε άλλες περιοχές. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει πλήρως τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε διαφορές σχετικά με το Αιγαίο και το Κυπριακό», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, η Τουρκία ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες για τη ρηχή διάτρηση των υδάτων στη Μεσόγειο θάλασσα στα ανοικτά των ακτών του Μερσίν στη νότια Τουρκία.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα