Δεν με καταλαβαίνει κανείς. Νιώθω μόνη και εγκλωβισμένη!

Είμαι ένα κορίτσι ευαίσθητο και μερικές φορές εντελώς μόνο. Έφυγαν οι γονείς μου, δηλαδή η μαμά μου και ο πατριός μου Γερμανία, έμεινα εδώ για το αγόρι μου και μένουμε απ’ την πρώτη μέρα της γνωριμίας  μας σχεδόν μαζί. Αλλά εγώ δεν δουλεύω.

Ενώ εκείνος δουλεύει, εγώ κάθομαι μόνη σε ένα σπίτι και δεν έχω κανέναν και ούτε λεφτά για να βγω. Μέχρι χθες του γκρίνιαζα γι’ αυτό με αποτέλεσμα να φτάσω σε σημείο να τον ξενερώσω. Δεν το έκανα επίτηδες απλώς ήθελα να με καταλάβει, πράγμα που δεν το κατάφερα… Αλλά λέει πως με αγαπάει…

Εγώ όμως δεν έχω βοήθεια από κανέναν ούτε απ’ τον πατέρα μου, επειδή έκανε άλλη οικογένεια. Το αγόρι μου κανονίζει να βγει με αποτέλεσμα εγώ να μένω πάντα στο σπίτι επειδή δεν μιλάω και δεν έχω θέματα να συζητήσω και μένω σιωπηλή μέχρι να φύγουμε, αλλά ούτε οι άλλοι κάνουν κάποια προσέγγισή προς εμένα, με αποτέλεσμα να προτιμάει να με αφήσει στο σπίτι μόνη μου και δεν έχω ούτε παρέες για να βγω κάπου έξω και με στεναχωρεί αυτό.

Δεν έχω και την στήριξη από τον πατέρα μου, που θα ήθελα να έχω, ούτε λεφτά μου δίνει ούτε με βοηθάει στο να πάρω το Lower κλπ, γιατί πλέον ζητάνε χαρτιά και εγώ δεν έχω τίποτα και πιστεύω γι’ αυτό δεν με παίρνουν σε δουλειές. Θέλω να αλλάξω και δεν μπορώ να γνωρίσω κόσμο ώστε να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Πείτε μου  τι να κάνω.

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.

Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία σας, η οποία όπως φαίνεται είναι σε πολλά επίπεδα. Αρχικά, σε προσωπικό επίπεδο όσον αφορά εσάς και το επαγγελματικό σας μέλλον, το οικονομικό, αλλά και το εκπαιδευτικό. Επιπλέον, αφορά και την οικογένειά σας, αλλά και τη σχέση με τον άνθρωπο που ζείτε μαζί.

Είναι αρκετά τα θέματα που καλείστε να διαχειριστείτε και γι’ αυτό νιώθετε μεγάλη δυσκολία.

Αυτό που θα σας πρότεινα είναι αρχικά, να εστιάσετε στον εαυτό σας και να σκεφτείτε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε για εσάς και το προσωπικό σας μέλλον. Γνωρίζοντας αρχικά τι πραγματικά θέλετε, θα έχετε μια πρώτη κατεύθυνση για το τι να δουλέψετε προσωπικά. Έπειτα να δείτε και να ξεκαθαρίσετε πώς είναι η κατάσταση και με τους γονείς σας και με τον σύντροφό σας, και να κατανοήσετε καθαρά τι θα θέλατε να είναι διαφορετικό στο μέλλον.

Θεωρώ πολύ σημαντικό να εστιάσετε στον εαυτό σας, είτε αυτό σημαίνει να έχετε κάποιους στόχους προσωπικούς, είτε όσον αφορά το τι θέλετε στη σχέση σας και με τους ανθρώπους γύρω σας.

Είναι επιπλέον, σημαντικό να θυμάστε πως οι όλες δυσκολίες σας προς τρίτους, είτε με κακή διάθεση, είτε μένοντας σε πολλά πίσω, ξεκινούν από το πώς νιώθετε εσείς.

Θα σας πρότεινα να συμβουλευτείτε κάποιον ψυχολόγο, για να συζητήσετε και να δουλέψετε πιο συγκεκριμένα ό,τι σας δυσκολεύει.

Για οτιδήποτε θελήσετε είμαι στη διάθεσή σας.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μοναξιά: Όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε πάντα υπάρχουν σημεία επαφής

Είναι φυσιολογικό να αγαπώ την μοναξιά μου;

Σε αγχώνει η μοναξιά; Τα 3 ερωτήματα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου

Σχετικά άρθρα