Denise Coates: Η πιο καλοπληρωμένη διευθύντρια στον κόσμο που ίδρυσε την Bet365 – Η ιδέα που μετατράπηκε σε χρυσό, τα φτωχικά παιδικά χρόνια του πατέρα της και τα 5 παιδιά της

Το όνομά της θα μπορούσε να μπει δίπλα από διάφορους τίτλους. «Η πιο καλοπληρωμένη CEO στον κόσμο», «Η γυναίκα με περιουσία μεγαλύτερη από της Βασίλισσας Ελισάβετ» ή ακόμη και «Μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στην Αγγλία». Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg, η γυναίκα που ίδρυσε τη διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων «Bet365 Group Ltd.» μπήκε στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Επίσης είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους 17 δισεκατομμυριούχους με επιχειρηματική βάση τη Βρετανία.

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι να δούμε πώς κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Κάποιοι τη θεωρούν αυτοδημιούργητη ή έστω της αναγνωρίζουν ότι απογείωσε τις επιχειρήσεις του πατέρα της. Μένει να ανατρέξουμε στην ιστορία της για να δούμε τι ακριβώς ισχύει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ಸ್ಪರ್ಧಾ ವೇದಿಕೆ (@spardha_vedike) στις

Ποια είναι η Ντενίζ Κόουτς

Για όσους δεν τη γνωρίζουν η Ντενίζ Κόουτς είναι η δισεκατομμυριούχος που ίδρυσε τη στοιχηματική εταιρεία Bet365 και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έχει περιουσία 5,1 δις. δολάρια. Μπορεί να ήταν η πρώτη που σκέφτηκε να μεταφέρει τον κόσμο των στοιχημάτων στο ίντερνετ ωστόσο δεν ήταν τελείως αυτοδημιούργητη. Στην οικογένειά της άνηκαν ήδη κάποια γραφεία στοιχημάτων.

Η Ντένιζ Κόουτς είναι η μεγαλύτερη κόρη του Πίτερ Κόουτς ο οποίος είναι πρόεδρος της Stoke City FC που αγωνίζεται στη Premier League. Επίσης είναι η σύζυγος του Ρίτσαρντ Σμιθ ο οποίος είναι διευθυντής ποδοσφαίρου της ίδιας ομάδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon ???? Ashton Photographer (@siashton) στις

Ο παππούς της ήταν εργάτης σε ορυχείο

Ο Πίτερ Κόουτς ήταν γιος εργάτη σε ορυχείο. Τα παιδικά του χρόνια κάθε άλλο παρά δύσκολα ήταν. Ο Πίτερ ήταν το 14ο παιδί της οικογένειας. Η πείνα ήταν κάτι που δυσκόλευε τη ζωή τους. Υπήρχε όμως η ομάδα του, η Stoke City FC που του έδινε χαρές.

Για να βοηθήσει την οικογένειά του ο Πίτερ Κόουτς παράτησε το σχολείο σε ηλικία 14 χρονών και πήγε να δουλέψει σε ένα γραφείο. Αυτή ήταν η δουλειά του μέχρι που πήγε φαντάρος. Αφού απολύθηκε ξεκίνησε να δουλεύει σε μία αλυσίδα καταστημάτων. Κατάφερε σιγά σιγά να γίνει τοπικός υπεύθυνος της αλυσίδα. Εκείνη την περίοδο ήταν που υπέγραψε με τη Stoke City F.C. ωστόσο οι ικανότητές του δεν του έδωσαν το εισιτήριο για να γίνει επαγγελματίας. Συνέχισε να παίζει σε κάποιες ομάδες ωστόσο πριν κλείσει τα 24 εγκατέλειψε για πάντα το ποδόσφαιρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicholas Hancock (@onenickhancock) στις

Ο Πίτερ Κόουτς αποφάσισε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την προϋπηρεσία του στον επισιτισμό. Άνοιξε μία επιχείρηση catering η οποία είχε ειδικότητα να προσφέρει της υπηρεσίες της σε γήπεδα. Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στο βαθμό που συγχωνεύτηκε με την ανταγωνίστριά της Lidley Catering.

Ύστερα μπήκε το στοίχημα στη ζωή του. Αγόρασε μία αλυσίδα με καταστήματα στοιχημάτων την οποία ονόμασε Provincial Racing.

Το 1983 ξεκίνησε τον ραδιοφωνικό σταθμό Singal 1 ενώ 6 χρόνια αργότερα θα γινόταν ο βασικός μέτοχος της Stoke City F.C. Μάλλον τότε ήταν που πραγματοποιήθηκε ένα όνειρό του.
Με τη σύζυγό του Deidre απέκτησε 4 παιδιά. Η μεγαλύτερή του κόρη , Ντενίζ ήταν που εκτόξευσε τις επιχειρήσεις που κατάφερε ο ίδιος να χτίσει και να ξεφύγει από τη φτώχια.

 

Ξεκίνησε να δουλεύει ενώ πήγαινε ακόμη σχολείο

Η Ντενίζ Κόουτς μεγάλωσε μέσα στον χώρο του στοιχήματος. Από πολύ μικρή, ενώ ακόμη πήγαινε σχολείο, ξεκίνησε να βοηθάει στις επιχειρήσεις του πατέρα της. Πρώτη της θέση ήταν ταμίας στην οικογενειακή επιχείρηση Provincial Racing. Η ίδια φαίνεται πώς δεν επαναπαύτηκε από τη σαφέστατα πιο άνετη ζωή που έκανε σε σχέση ειδικά με τον παππού της και τον πατέρα της. Αποφάσισε να σπουδάσει Οικονομετρία στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Odds On (@oddsonthat) στις

Η ιδέα που την έκανε δισεκατομμυριούχο

Επιστρέφοντας από τις σπουδές της εκπαιδεύτηκε στο λογιστήριο της οικογενειακής επιχείρησης. Οι δυνατότητές της φάνηκαν σύντομα οπότε της ανατέθηκε η διαχείριση μιας μικρής αλυσίδας στοιχηματικών γραφείων που ανήκαν στην οικογένεια.

Τότε ξεκίνησε η εκτόξευση της επιχείρησης. Αρχικά η Ντενίζ Κόουτς κατάφερε να αναπτύξει περαιτέρω την αλυσίδα και μέσω ενός δανείου από την Barclays απέκτησε μία ακόμα αλυσίδα με πρακτορεία στοιχημάτων.

Δεν ήταν αυτό όμως που έκανε τη διαφορά και κατάφερε η εταιρεία να φτάσει την κορυφή. Ήταν η καινοτομία της Ντενίζ να μεταφέρει τα στοιχήματα στο διαδίκτυο. Κατάφερε η Bet365 να αφήσει πίσω της μεγάλους ανταγωνιστές όπως η Ladbrokes και η William Hill. Ενώ η εταιρεία των Κόουτς είχε ήδη αποκτήσει τα ηλεκτρονικά συστήματα για το διαδικτυακό στοίχημα οι υπόλοιπες εταιρείες ήταν στη φάση που τα αγόραζαν.

Όλα αυτά οδήγησαν την Ντένιζ Κόουτς το 2017 να γίνει το πιο υψηλόμισθο αφεντικό στην Βρετανία. Για τις ανάγκες της σύγκρισης, σημειώνουμε πως όλοι οι μισθοί των ποδοσφαιριστών της Stoke City που ανήκει επίσης στην οικογένεια, ξεπερνούσαν οριακά τις 100 εκατομμύρια λίρες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Systems Perception ???? (@dnbernard) στις

Πώς ιδρύθηκε η Bet365;

Η Bet365 ιδρύθηκα από την Ντενίζ Κόουτς τον Ιανουάριο του 2000. Εκείνη είχε το όραμα και κατάφερε να την μετατρέψει στη μεγαλύτερη στοιχηματική εταιρεία παγκοσμίως. Η καλύτερη επιχειρηματική κίνηση που έκανε ποτέ της; Το γεγονός ότι έδωσε 25.000 δολάρια για την αγορά του domain name Bet365.com.

Πλέον η Bet365 κερδίζει περισσότερα από 2 δισ δολάρια ετησίως με την στοιχηματική κίνηση να ξεπερνά τα 45 δισ. Χάρη στο έξυπνο μάρκετινγκ, η Bet365 δεν έμεινε μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά επεκτάθηκε σε στοιχήματα κάθε είδους, από τα σπορ στην πολιτική, και από τη Βρετανία στην Ευρώπη, βάζοντας πλώρη και για τις ΗΠΑ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Agency (@chocolateboxmusic) στις

Τιμήθηκε από τη βασίλισσα

Η 51χρονη Βρετανή επιχειρηματίας σήμερα έχει μια περιουσία που ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 4,5 δισ. δολαρίων κι αυτό χάρη στο μερίδιό της στην Bet365. Για να καταλάβει κάποιος πόσο αστρονομικό είναι αυτό το ποσό αρκεί να σκεφτεί ότι η περιουσία της είναι 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της βασίλισσας Ελισάβετ. Αυτό δεν εμπόδισε τη Βασίλισσα το 2012 να τιμήσει τη Ντενίζ Κόουτς με τον τίτλο της Διοικητού του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 2012.

Μπορεί η Ντενίζ Κόουτς να είναι μία επιτυχημένη επιχειρηματίας αλλά ταυτόχρονα είναι και μητέρα 5 παιδιών.

Σχετικά άρθρα