Η 39χρονη Φώφη ρωτά

Δίαιτα των μονάδων: Μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία;

Στη δίαιτα των μονάδων, τα ζυμαρικά γενικά έχουν 1 μονάδα ή μόνο τα ολικής και τα κανονικά μετράνε 1 μονάδα τα 30 γραμμάρια;

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η δίαιτα των μονάδων είναι ακόμα μια δίαιτα που δεν βασίζεται σε κάποια επιστημονικά δεδομένα, συσχετίζει τις μονάδες «αυθαίρετα» με τις τροφές, χωρίς όμως να βασίζεται σε συστατικά, όπως θερμίδες ή υδατάνθρακες, αλλά κυρίως σε τακτικές που μειώνουν την πιθανότητα να υπέρ καταναλωθούν θερμίδες και επομένως ο διαιτώμενος, λόγω αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας να χάσει βάρος.

Ακριβώς επειδή όμως δεν έχει μελέτες που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της, δεν είναι αποδεκτή από την κοινότητα των πτυχιούχων Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Ο καλύτερος τρόπος να ξεφορτωθεί κάποιος κιλά είναι παράλληλα με την διατροφή χαμηλότερων θερμίδων (από αυτές που «καεί»), να εκπαιδεύεται σε μια ισορροπημένη διατροφή που του ταιριάζει και μπορεί να πετύχει ακόμα και σε δύσκολες περιστάσεις, για να συντηρήσει το αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα και όχι επειδή ένα τρόφιμο έχει x μονάδες να το υπερκαταναλώνει ή να το αποφεύγει.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X