michelle obama
EPG_EuroPhotoGraphics / Shutterstock.com

Μισέλ Ομπάμα: Best seller η αυτοβιογραφία της πρώην Πρώτης Κυρίας – Ο άρρωστος πατέρας, η γνωριμία με τον Ομπάμα και η κόντρα με τον Τραμπ!

Λένε ότι πίσω από κάθε ισχυρό άντρα κρύβεται και μια δυναμική γυναίκα και στην περίπτωση του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, η ρήση αυτή ισχύει, αλλά μάλλον κατά το ήμισυ.

Και τούτο γιατί η Μισέλ Λαβόν Ρόμπινσον Ομπάμα, όπως είναι το πλήρες όνομά της, μάλλον όλα αυτά τα χρόνια στέκεται ισάξια στο πλευρό του συζύγου της, πρώην Πλανητάρχη και επί μια οκταετία Πρόεδρο της υπερδύναμης που ακούει στο όνομα Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

obamas
Instagram/@michelleobama

Πρόσφατα, και πιο συγκεκριμένα στις 13/11 του τρέχοντος έτους, στα ράφια των βιβλιοπωλείων όλου του κόσμου πήρε περίοπτη θέση η αυτοβιογραφία της Μισέλ Ομπάμα με τίτλο «Becoming – Η δική μου ιστορία», για την προώθηση της οποίας έχει ξεκινήσει ήδη και παγκόσμια περιοδεία. Αναφορικά με την αμοιβή που πήρε για την έκδοση της αυτοβιογραφίας της οι φήμες τη θέλουν να λαμβάνει πολλές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι θέσεις για την παρουσίασή της φτάνουν ακόμα και τις 3.000 δολάρια.

Στο βιβλίο αυτό, η πρώην Πρώτη Κυρία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια διάφορα περιστατικά από τη ζωή της πριν τον Μπαράκ, την κοινή τους πορεία στη ζωή, αλλά και περιστατικά από τη θητεία του συζύγου της στον Λευκό Οίκο.

obamas
K2 images / Shutterstock.com

Μια γυναίκα που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ακόμα και τώρα που δεν βρίσκεται στα (καθημερινά) φώτα της δημοσιότητας σύμβολο και πρότυπο για όλες τις γυναίκες του κόσμου, ανεξαρτήτου ηλικίας και φυλής, χάρη στο δυναμισμό, την μόρφωση και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της που την έκανα να σταθεί επάξια στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα και σε αρκετές περιπτώσεις να τον βάλει και στον… ίσιο δρόμο.

Γεννημένη στα μέσα περίπου του Γενάρη του 1964, η 54χρονη σήμερα Μισέλ μεγάλωσε σε ένα καλό προάστιο του Σικάγο ως κόρη μιας ευκατάστατης οικογένειας, χωρίς να βιώσει τις αναταραχές και την πολιτική αναστάτωση της εποχής που επικρατούσε στις ΗΠΑ, λόγω των συγκρούσεων με αφορμή τις φυλετικές διακρίσεις που ήταν σε έξαρση την εποχή εκείνη.

Αγαπούσε πάρα πολύ τη μητέρα της, την οποία με κάθε ευκαιρία περιγράφει με ζεστά λόγια αγάπης, ενώ για τον πατέρα της που έδωσε μάχη με την σκλήρυνση κατά πλάκας δεν διστάζει να μιλήσει με λόγια γεμάτα περηφάνεια για τον ξεχωριστό αγώνα που έδωσε πάντα με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια.

Το Πρίνστον, η γνωριμία με τον Ομπάμα και η πρόταση γάμου

Μολονότι η ίδια δεν βίωσε στο έπακρο το δυσάρεστο αίσθημα των φυλετικών διακρίσεων, σπούδασε σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Πρίνστον, ούσα μια από τους ελάχιστους Αφροαμερικανούς φοιτητές της περιόδου εκείνης στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Εκεί, όμως, η Μισέλ δεν ξεχώριζε για το χρώμα της, αλλά για την εργατικότητα, την προσήλωσή της στους στόχους τους που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ολοκλήρωση των σπουδών της και κυρίως την εργατικότητά της, στοιχείο που δεν έπαψε ποτέ να την χαρακτηρίζει στη ζωή της.

Instagram/@Barackobama

Μάλιστα, αποφοίτησε από τη Νομική με τέλειους βαθμούς και δεν άργησε να έρθει η πρόταση από ένα από τα πιο γνωστά δικηγορικά γραφεία της χώρας, όπου σταδιακά άρχισε να ξεχωρίζει ως νεαρή – τότε – δικηγόρος. Η μοίρα, όμως, της επεφύλασσε ένα παράξενο παιχνίδι, καθώς σε εκείνο το δικηγορικό γραφείο ανέλαβε τον ρόλο του μέντορα ενός νεαρού ασκούμενου, με το περίεργο όνομα Μπαράκ Ομπάμα.

Η σχέση τους δεν άργησε να εξελιχθεί από επαγγελματική και φιλική σε κάτι πιο δυνατό, με τον Μπαράκ να της κάνεις τελικά πρόταση γάμου με έναν πολύ παραδοσιακό τρόπο, έχοντας εξασφαλίσει πρώτα την «ευχή» των δικών της.

Λεπτομέρεια; Η Μισέλ ούτε που ήθελε να ακούσει για γάμο κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, όμως δεν μπόρεσε να αρνηθεί την πρόταση του μετέπειτα Πλανητάρχη.

John Gress Media Inc / Shutterstock.com

Η δύσκολη συμβίωση και ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο

Δεν ήταν, όμως, στρωμένος με ροδοπέταλα ο κοινός δρόμος του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, καθώς και οι δύο ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και ήθελα να διακρίνονται σε ό, τι κι αν έκαναν με πρώτο τους στόχο την καταξίωση και την καθιέρωση στον επαγγελματικό τους τομέα.

michelle obama
Evan El-Amin / Shutterstock.com

Όμως, ο θάνατος του πατέρα της και μιας πολύ καλής της φίλης στο κολλέγιο, έκαναν την Μισέλ να δει τη ζωή με άλλο μάτι και να αποφασίσει να αφιερωθεί περισσότερο στο κοινό καλό και την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου.

Αυτό δεν την εμπόδισε βέβαια να φέρει στον κόσμο δύο κόρες, τη Μάλλια Αν και τη Νατάσα, που όπως λέει η ίδια είναι ό, τι πιο πολύτιμο έχει στη ζωή και δεν σταματάει ποτέ να τις νουθετεί και να προσπαθεί να τους δείξει τον σωστό δρόμο.

Μάλιστα, όπως περιγράφει η ίδια, κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής περιόδου του Μπαράκ Ομπάμα για τον Λευκό Οίκο, έζησαν πολύ έντονες στιγμές ως οικογένεια που όπως επισημαίνει κατάφεραν να τους δέσουν ακόμα περισσότερο.

Στον Λευκό Οίκο προσπάθησε όσο της επέτρεπε το πρωτόκολλο να ξεφύγει από τα τετριμμένα και να δώσει τη δική της νότα, προσπαθώντας να βοηθήσει όσο μπορούσε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και να προωθήσει την υγιεινή διατροφή, δημιουργώντας έναν κήπο με λαχανικά στον Λευκό Οίκο.

barack obama
Paolo Bona / Shutterstock.com

Η μόδα, τα… καβγαδάκια με τον Μπαράκ και η αποστροφή για τον Τραμπ

Η Μισέλ Ομπάμα, όμως, εκτός από σύμβολο δυναμισμού και ανεξαρτησίας, ξεχώρισε και για τις στιλιστικές της επιλογές με τις εμφανίσεις της στο πλευρό του συζύγου της κι όχι μόνο να χαρακτηρίζονται «άψογες» από διάσημους σχεδιαστές και fashion bloggers, οι οποίοι στο πρόσωπο της πανύψηλης εβένινης γυναίκας έβλεπαν μια άξια εκπρόσωπο ενός στιλ που συνδύαζε το σικ, την καλαισθησία και σε κάποιες περιπτώσεις και το πιο τολμηρό!

Βέβαια, και με τον Ομπάμα είχαν τις δικές τους στιγμές έντασης, όπως το 2013, όταν στην κηδεία του μεγάλου ηγέτη της Ν. Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, ο Μπαράκ είχε περισσότερο μάτια για την πρωθυπουργό της Δανίας, που καθόταν δίπλα του, πάρα για τη σύζυγό του που βρισκόταν καθισμένη μερικά… εκατοστά πιο εκεί.

Φήμες θέλουν τον καβγά που ακολούθησε στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν να χαρακτηρίζεται «επικός» με την Μισέλ να έχει τον πρώτο και τον… τελευταίο λόγο και τον Μπαράκ να μην μπορεί να αρθρώσει ούτε λέξη προς υπεράσπισή του!

Αναφορικά με τον διάδοχο του συζύγου της στον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, η Μισέλ δεν έκρυψε ποτέ την έντονη αντιπάθειά της, η οποία ήταν σχετικά εμφανής κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής.

Τα σχέδια για το μέλλον

michelle obama

Η φιλόδοξη και πολυεπίπεδη Μισέλ Ομπάμα δεν δείχνει να έχει καλύψει τις φιλοδοξίες της με την έκδοση της βιογραφίας της. Εξάλλου, ήδη με τον σύζυγό της ασχολούνται με την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών, ενώ φήμες την θέλουν να είναι η επόμενη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ. Όπως και να έχει, για την υπέρλαμπρη Μισέλ Ομπάμα το ρητό που λέει «ο ουρανό είναι το ταβάνι» δείχνει να ισχύει 100% και σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα ακούσουμε πολλά περισσότερα για την ίδια.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μισέλ Ομπάμα: Τελικά θα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X