Μac’n’cheese με κουνουπίδι

Και κάπως έτσι το παιδί σας τρώει επιτέλους κουνουπίδι.

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Τι χρειαζόμαστε

  • 400 γρ. κοράλλι ή ζυμαρικό χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κούπα τυρί cheddar
  • 1 κούπα τυρί γκούντα
  • 2/3 κούπας πουρέ κουνουπιδιού

Τι κάνουμε

  1. Βράζουμε λίγο κουνουπίδι και το πολτοποιούμε στο μούλτι.
  2. Βράζουμε το κοράλλι.
  3. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι.
  4. Μόλις αναμειχθούν, προσθέτουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο και ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και τα τυριά με το κουνουπίδι.
  5. Προσθέτουμε το κοράλλι και ανακατεύουμε.
    Αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά.
  6. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows_gr

Σχετικά άρθρα