Και κάπως έτσι το παιδί σας τρώει επιτέλους κουνουπίδι.
Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα
Τι χρειαζόμαστε
- 400 γρ. κοράλλι ή ζυμαρικό χωρίς γλουτένη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κούπα γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
- 1 κούπα τυρί cheddar
- 1 κούπα τυρί γκούντα
- 2/3 κούπας πουρέ κουνουπιδιού
Τι κάνουμε
- Βράζουμε λίγο κουνουπίδι και το πολτοποιούμε στο μούλτι.
- Βράζουμε το κοράλλι.
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι.
- Μόλις αναμειχθούν, προσθέτουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο και ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και τα τυριά με το κουνουπίδι.
- Προσθέτουμε το κοράλλι και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά. - Τα σερβίρουμε ζεστά.
Θέμις Καρδιόλακα