Οι ταινίες της εβδομάδας

Η επιστροφή του Σιλβέστερ Σταλόνε στα ρινγκ, ένας νέος Ρομπέν των Δασών, η επίσημη συμμετοχή της Ινδονησίας για τα φετινά Όσκαρ & για τα τελευταία χρόνια του Όσκαρ Ουάϊλντ.

 

Μαρλίνα, η δολοφόνος σε τέσσερις πράξεις

Σκηνοθεσία: Μούλι Σουρία
Πρωταγωνιστούν: Μάρσα Τίμοθι, Ντέα Πανέντρα, Έγκι Φέντλι, Γιόγκα Πρατάμα

Μια λεπτή γραμμή χωρίζει τη δικαιοσύνη από την εκδίκηση. Η ταινία, που αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ινδονησίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2019, κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους. Στους έρημους λόφους ενός νησιού της Ινδονησίας, μια συμμορία εισβάλει στο σπίτι της Μαρλίνα, μιας νεαρής χήρας, με κακούς σκοπούς: όχι μόνο της κλέβουν τα ζώα αλλά την αναγκάζουν να τους προσφέρει όλων των λογιών τις «υπηρεσίες». Η Μαρλίνα αντεπιτίθεται: δηλητηριάζει κάποια από τα μέλη της συμμορίας κι αποκεφαλίζει τον αρχηγό τους. Μετά ξεκινάει ένα ταξίδι με τελικό προορισμό τη δικαιοσύνη, τη χειραφέτηση, την εκδίκηση και την εξιλέωση. Όμως, ο δρόμος είναι μακρύς. Ειδικά όταν το φάντασμα του ακέφαλου θύματός της αρχίζει να την καταδιώκει.

 

Κριντ ΙΙ

Σκηνοθεσία: Στίβεν Κέιπλ Τζ.
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμπσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Φλόριαν Μουντεάνου, Γουντ Χάρις, Φιλίσια Ρασάντ, Άντριου Γαρντ, Ράσελ Χόρνσμπι

Οι Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Σιλβέστερ Σταλόνε, ενσαρκώνουν τους ρόλους του Άδωνις Κρίντ και του Ρόκι Μπαλμπόα, αντίστοιχα. Το ΚΡΙΝΤ II είναι η συνέχεια των πολυβραβευμένων ταινιών Rocky και η συνέχεια της ταινίας Creed. Η νέα ταινία σκηνοθετείται από τον Στίβεν Κέιπλ Jr, που το 2016 είχε σκηνοθετήσει τη δραματική ταινία The Land.

Η ζωή έχει γίνει ένας διαρκής αγώνας ισορροπίας για τον Άδωνις Κρίντ. Εν μέσω προσωπικών υποχρεώσεων και προπόνησης για τον επόμενο μεγάλο αγώνα του, βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο ρινγκ έναν αντίπαλο που προέρχεται από το οικογενειακό του περιβάλλον. Ο Ρόκι Μπαλμπόα βρίσκεται στο πλευρό του και μαζί θα αντιμετωπίσουν το κοινό τους παρελθόν, θ’ αναρωτηθούν για εκείνα που αξίζει να αγωνίζεται κανείς και θ’ ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια.

 

Ευτυχισμένος Όσκαρ

Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Εβερετ
Πρωταγωνιστούν: Ρούπερτ Εβερετ, Κολιν Φερθ, Εμιλι Γουατσον, Κόλιν Μόργκαν, Τομ Γουίλκινσον

O Rupert Everett έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί σε αυτήν την καθηλωτική ταινία για τα τελευταία χρόνια του Όσκαρ Ουάϊλντ.Υπό το πρίσμα του θανάτου ο Οσκαρ αναστοχάζεται την αποτυχημένη προσπάθειά του να συμφιλιωθεί με την γυναίκα του Κόνστανς, την αναζωπύρωση της ολέθριας ερωτικής σχέσης του με τον Λόρδο Αλφρεντ Ντάγκλας και τον γεμάτο ζεστασιά και αφοσίωση Ρόμπι Ρος, ο οποίος μάταια προσπάθησε να τον σώσει από τον εαυτό του.

 

Ρομπέν των Δασών

Σκηνοθεσία: Οτο Μπάτχερστ
Πρωταγωνιστούν: Τάρον Ετζερτον, Τζέιμι Φοξ, Μπεν Μέντελσον, Ιβ Χιούσον, Τιμ Μίντσιν, Τζέιμι Ντόρναν

Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ (Τάρον Έτζερτον), ένας σκληραγωγημένος από τον πόλεμο Σταυροφόρος, και ο Μαυριτανός διοικητής του, Λιτλ Τζον (Τζέιμι Φοξ), ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Μια συναρπαστική περιπέτεια που περιλαμβάνει σκληρές και καταιγιστικές μάχες, εντυπωσιακά χορογραφημένες σκηνές και έναν έρωτα κλασσικό και διαχρονικό.

 

Η Σιωπηλή Επανάσταση

Σκηνοθεσία: Λαρς Κράουμε
Πρωταγωνιστούν: Λέοναρντ Σάιχερ, Γιόνας Ντάσλερ, Λένα Κλένκε

Έξι μαθητές αποφασίζουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα μιας εξέγερσης στην Ουγγαρία το 1956, τηρώντας ενός λεπτού σιγή κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και τα απομνημονεύματα του Ντίτριχ Γκάρστκα. Ένα συγκινητικό κεφάλαιο της μεταπολεμικής Γερμανίας.

 

Η Δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις

Σκηνοθεσία: Ντάιντερικ Βαν Ρούιζεν
Πρωταγωνιστούν: Σέι Μίτσελ, Γκρέι Ντέιμον, Κίρμπι Τζόνσον, Στάνα Κάτιτς

Ένας σοκαριστικός εξορκισμός που βγαίνει εκτός ελέγχου θα στιγματίσει τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας. Μερικούς μήνες αργότερα, η Megan Reed (Shay Mitchell) δουλεύοντας σε ένα νεκροτομείο, θα παραλάβει ένα παραμορφωμένο πτώμα. Κλειδωμένη και μόνη στους υπόγειους διαδρόμους, η Megan γίνεται μάρτυρας και δέκτης τρομακτικών οραμάτων και αρχίζει να υποψιάζεται πως το πτώμα διακατέχεται από ένα δαιμονικό πνεύμα.

 

Ο δρόμος μας

Σκηνοθεσία: Κώστας Σταματόπουλος, Σήφης Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού
Πρωταγωνιστούν: Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Λίλα Καφαντάρη

Ένα ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Σπάνιες ιστορίες, ντοκουμέντα, πρόσωπα που χάραξαν με τις αποφάσεις τους την πορεία και τον χαρακτήρα του κόμματος, μέσα από ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ 100 λεπτών.

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα