Πεντανόστιμη και εύκολη μανιταρόσουπα!

Έχετε όρεξη για σούπα; Μια ζεστή χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση! Εύκολη και πεντανόστιμη!

Συστατικά

  • 1 κιλό μανιταράκια (μπορείτε να βάλετε ασπρομανίταρα ή να συνδυάσετε 2-3 διαφορετικά είδη)
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένο σε ροδέλες, περίπου 2 ½ φλ.
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβο ζωμού βοδινό ή κότας
  • ½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτό κουταλάκι κίτρινο κάρι σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά) σε σκόνη
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη στη λεπτή μεριά του τρίφτη
  • 1 2/3 φλ. (490ml) κεφίρ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Βήματα

Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά. Όταν λιώσει σοτάρετε το πράσο για 3 λεπτά. Μετά, προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμη 10 λεπτά. Βάζετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ακολούθως, ρίχνετε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τον κύβο βοδινού και βράζετε για 10 λεπτά.

Μετά βάζετε τον κόλιανδρο, το κάρι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 3 λεπτά. Προσθέτετε το κεφαλοτύρι, ανακατεύετε και κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά. Πολτοποιείτε τη σούπα απευθείας στην κατσαρόλα με ραβδο-μπλέντερ, αν έχετε, ή βάζοντάς τη λίγη – λίγη στο μπλέντερ.

Ξαναβάζετε τη σούπα στη φωτιά, ρίχνετε το κεφίρ, 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε καλά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε ατομικά πιάτα.

Πηγή: xrysessyntages.gr’

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μανιταρόσουπα βελουτέ με κάστανα

Εύκολη βελουτέ μανιταρόσουπα!

Μανιτάρια: μάθε για την θρεπτική τους αξία και από τι σε προστατεύουν

 

Σχετικά άρθρα