Οι λόγοι για τους οποίους οι νέοι κάνουν λιγότερο σεξ!

Μολονότι θα περίμενε κανείς τα πράγματα να είναι διαφορετικά αναφορικά με τους νέους και τη συχνότητα που κάνουν σεξ, πάντα προς το θετικό, τα δεδομένα και τα γεγονότα είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα προκύπτει ότι οι νέες γενιές, δηλαδή από την ηλικία των 18 έως τα 30, κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με παλιότερες εποχές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ευρήματα αυτά σε πρώτη φάση μάλλον προκαλούν ένα μικρό σοκ, καθώς θα περίμενε κανείς σε μια εποχή όπου το σεξ και οι συζητήσεις περί αυτού έχουν απενοχοποιηθεί και δεν αποτελούν πλέον ταμπού, οι νέοι να κάνουν πολύ περισσότερο σεξ και να έχουν αυξημένες σεξουαλικές επαφές σε σχέση με αυτό που τελικά ισχύει.

Ας δούμε, όμως, μαζί ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους οι νέοι δεν κάνουν συχνά σεξ:

Πίεση των γονιών

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πίεση που βάζουν οι γονείς στα παιδιά για επιτυχία στο σχολείο, στις σπουδές και γενικότερα στη ζωή τους, τα κάνει να μην θέλουν να ασχοληθούν με τις ερωτικές σχέσεις, κάτι που είναι και το απολύτως φυσιολογικό σε αυτή την περίοδο της ζωής του. Είναι οι λεγόμενοι «γονείς – ελικόπτερα», που θέλουν να ελέγχουν τη ζωή των παιδιών τους σε όλες της τις εκφάνσεις.

Έλλειψη ερεθισμάτων

Οι νέοι ενήλικες μπορεί να έχουν λιγότερη σεξουαλική επαφή, επειδή οι δυνατότητές τους να προκαλούνται από πολλούς τρόπους. Οι ψηφιακές αποσπάσεις είναι από τους πιο προφανείς πιθανούς ενάγοντες.

Η στέρηση του ύπνου δεν βοηθά ούτε. Έχοντας μια αρνητική εικόνα του σώματός τους, επίσης εμποδίζεται η σεξουαλική τους εκπλήρωση.

Αν, όπως υποδείκνυαν ορισμένοι, το άγχος και η κατάθλιψη αυξάνονται στις νεότερες γενιές, αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε κάποια μείωση του σεξ. Τα αντικαταθλιπτικά μπορούν επίσης να υπονομεύσουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Τα sites γνωριμιών

Η ευκολία με την οποία μπαίνουν οι νέοι στις ιστοσελίδες γνωριμιών αποκλειστικά και μόνο με σκοπό το σεξ, έχει χαλάσει πολύ την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα με την οποία τελικά κάνουν σεξ.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ουσιαστική απομόνωση των ανθρώπων με την ψευδαίσθηση της επικοινωνίας μέσω των social media, δεν τον βοηθάει ώστε την… κρίσιμη στιγμή να προσεγγίσει το αντικείμενο του ερωτικού του ενδιαφέροντος με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να υπάρξει τελικά ερωτική συνεύρεση.

Περίεργες ερωτικές πρακτικές

Ο πειραματισμός στο σεξ έχει τα θετικά του, όμως έχει και τα (πολύ) αρνητικά του. Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ αυξάνονται τα ποσοστά ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων γυναικών που δηλώνουν ότι εφαρμόζουν νέες μεθόδους και πρακτικές στο σεξ, όπως το πρωκτικό ή το choking (ευρύτερα γνωστή και ως ερωτική ασφυξία), τελικά το σεξ καταλήγει να είναι επώδυνο με αποτέλεσμα να το αποφεύγουν.

Με πληροφορίες από psychologytoday.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Είναι το σεξ η… αγαπημένη συνήθεια των νέων;

Σχετικά άρθρα