Κουέντιν Ταραντίνο: Ο εκκεντρικός σκηνοθέτης που «σπούδασε» δουλεύοντας σε βιντεοκλάμπ- Η κόντρα με την Ούμα Θέρμαν, ο γάμος του και γιατί πήγε 4 φορές φυλακή

Τι άλλο θα μπορούσε να είναι ο εκκεντρικός σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο παρά… εργένης. Μπορεί να ακολούθησε τον μοναχικό δρόμο για 55 ολόκληρα χρόνια ωστόσο πήρε τη μεγάλη απόφαση και παντρεύτηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου την κατά 20 χρόνια νεότερή του Ντανιέλα Πικ. Μπορεί πάντα να έλεγε ότι οι ταινίες του αποτελούσαν προτεραιότητα για τον ίδιο ωστόσο, όπως φαίνεται, όλα άλλαξαν όταν βρέθηκε στον δρόμο του η πανέμορφη Ντανιέλα η οποία είναι μοντέλο και τραγουδίστρια από το Ισραήλ.

tarantino-daniella-pick

Μπορεί το ζευγάρι να είναι μαζί εδώ και 2 χρόνια αλλά όπως όλα δείχνουν ήταν αρκετά για να πάρει ο σκηνοθέτης την απόφαση και να κάνει το μεγάλο βήμα. Στον πρώτο χρόνο σχέσης αρραβωνιάστηκαν γεγονός που έδειχνε ότι ο δεσμός τους εξελίσσεται με ταχύτατο ρυθμό.

Η Πικ επέλεξε να μοιραστεί το χαρμόσυνο γεγονός με τον κόσμο αναρτώντας φωτογραφίες από το πάρτι πριν από τον γάμο που έκανε με τις φίλες της σε πολυτελές ξενοδοχείο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DANIELLA PICK (@daniellapick) στις

Ποια είναι η γυναίκα που μάγεψε τον Ταραντίνο;

Πριν δούμε την τρομερά ενδιαφέρουσα ζωή του μεγάλου σκηνοθέτη πάμε να δούμε όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την εκλεκτή της καρδιάς του. Η Πικ έχει ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρας της ο οποίος είναι γνωστός τραγουδιστής του Ισραήλ. Η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Η αδερφή της φυσικά δεν ξέφυγε επίσης από την… οικογενειακή παράδοση. Οι δυο τους είχαν εμφανιστεί ως ντουέτο, εκπροσωπώντας το Ισραήλ στην Eurovision του 2005.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DANIELLA PICK (@daniellapick) στις

Ο Ταραντίνο διασταυρώθηκε με τη νεαρή τραγουδίστρια το 2009 όταν ο πρώτος είχε βρεθεί στο Ισραήλ για την προώθηση μιας ταινίας του. Όπως έχει γραφτεί υπήρχε χημεία μεταξύ τους. Η ιστορία τους ωστόσο δεν εξελίχθηκε ομαλά αφού το ζευγάρι είχε χωρίσει αρκετές φορές μέχρι να πάρουν την απόφαση να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ▪️Кино ▪️ Фестивали ▪️Action! (@cinema_cloud) στις

Από μικρός ήταν φανατικός με το σινεμά

O Κουέντιν Τζερόμ Ταραντίνο γεννήθηκε στο Νόξβιλ του Τενεσί στις 27 Μαρτίου του 1963. Ο πατέρας του, Τόνι Ταραντίνο, είχε ως επάγγελμα την ηθοποιία και ως χόμπι τη μουσική ενώ η μητέρα του εργαζόταν ως νοσοκόμα. Ο Κουέντιν μεγάλωσε με τη μητέρα του αφού οι γονείς χώρισαν πριν εκείνος γεννηθεί και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Καλιφόρνια.

Όσο ανατρεπτικές είναι οι ταινίες του άλλο τόσο και η πορεία της ζωής του. Θα λέγαμε ότι ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν ακολούθησε τη σειρά που όλοι μας έχουμε συνηθίσει. Όταν άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον του για το σχολείο δεν δίστασε να το παρατήσει για να γραφτεί στη σχολή θεάτρου «James Best Theater Company» λέγοντας ψέματα για την ηλικία του. Δύο χρόνια κράτησε η ενασχόλησή του με την υποκριτική αφού μετά αποφάσισε ότι δεν του κεντρίζει αρκετά το ενδιαφέρον παρόλο που το αρχικό του όνειρο ήταν να γίνει ηθοποιός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Quentin Tarantino (@tarantinoxx) στις

Δούλεψε ως ταξιθέτης σε κινηματογράφο με πορνό και «σπούδασε» σε βιντεοκλάμπ

Η πρώτη του δουλειά στο σινεμά ήταν ως ταξιθέτης σε κινηματογράφο με πορνό. Η παραμονή του στη συγκεκριμένη θέση δεν κράτησε πολύ. Στη συνέχεια έπιασε δουλειά στο βίντεο κλαμπ, «Video Archive», στο οποίο έμεινε για 5 ολόκληρα χρόνια. Εκεί ίσως εντάθηκε το πάθος του για τον κινηματογράφο. Οι ταινίες που είδε ήταν άπειρες. Τόσο οι πελάτες όσο και οι συνάδελφοί του εντυπωσιάζονταν από τις γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο.

Ο ίδιος αναφερόμενος σε εκείνη τη φάση της ζωής του είχε πει παλιότερα: «Όταν με ρωτούν αν πήγα σε σχολή κινηματογράφου τους απαντώ πως όχι … πήγα στις ταινίες!».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Quentin Tarantino (@tarantinoxx) στις

Έχει πάει 4 φορές φυλακή

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν είναι απλά ένας αντισυμβατικός σκηνοθέτης αλλά και άνθρωπος. Η παραπάνω φράση είναι απλά μία ένδειξη της ιδιοσυγκρασίας του. Η εκκεντρικότητά του είχε μετατραπεί πολλές φορές σε παραβατικότητα κατά τα νεανικά του χρόνια και όχι μόνο. Η φυλακή μάλιστα δεν λείπει από το βιογραφικό του. Μάλιστα δεν πρόκειται για ένα… στιγμιαίο λάθος αφού έχει καταλήξει στη φυλακή 4 φορές!

Η πρώτη ήταν σε ηλικία 15 ετών γιατί είχε κλέψει ένα βιβλίο. Πριν κάνει την πρώτη του ταινία δεν ήταν σπάνιο να ξεμένει από λεφτά και να μην έχει ούτε να φάει, οπότε κατέληξε 3 φορές στη φυλακή επειδή δεν είχε πληρώσει κάποια πρόστιμα. Μάλιστα την 3η φορά έμεινε πίσω από τα κάγκελα για μία εβδομάδα. Ο Ταραντίνο όχι μόνο έμπαινε στη φυλακή αλλά θα λέγαμε ότι του… άρεσε κιόλας. Όπως έχει παραδεχτεί του άρεσαν οι ξεκαρδιστικές ατάκες που άκουγε εκεί μέσα τις οποίες χρησιμοποίησε έπειτα σε ταινίες του. Φυσικά μετά τις μια-δυο μέρες αυτό το ενδιαφέρον χανόταν και η φυλακή δεν ήταν και το πιο ευχάριστο μέρος.

tarantino-5

Η αρχή της καριέρας του και η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα

Ο Ταραντίνο στην προσπάθειά του να μπει στον μαγικό κόσμο του θεάματος δεν δίστασε να ξεκινήσει από χαμηλά. Η αρχή έγινε το 1987 με τη συμμετοχή του ως βοηθός παραγωγής σε μία βιντεοταινία με αερόμπικ και ασκήσεις γυμναστικής.

Μία από τις δουλειές του ήταν να καθαρίζει τα περιττώματα σκύλων από το γκαζόν. Αυτό δεν τον πτόησε. Τον επόμενο χρόνο υποδύθηκε έναν σωσία του Έλβις Πρίσλεϊ σε ένα επεισόδιο της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, «Τα Χρυσά Κορίτσια».

Η πρώτη του απόπειρα να δημιουργήσει την πρώτη του ταινία δεν πήγε και πολύ καλά. Ύστερα από προτροπή του Λόρενς Μπέντερ έγραψε το σενάριο στη ταινίας «My Best Friend’s Birthday» την οποία και σκηνοθέτησε. Όμως φαίνεται πως το 1987 δεν ήταν η χρονιά του Ταραντίνο. Η τελική μπομπίνα κάηκε σε μία πυρκαγιά με αποτέλεσμα η ταινία να μην βγει ποτέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Quentin Tarantino (@tarantinoxx) στις

Έως το 1992 είχε γράψει τρία σενάρια, τα οποία είχαν ενθουσιάσει πολλούς παραγωγούς, αλλά κανείς δεν έδειχνε πρόθυμος να τα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Κουρασμένος και απογοητευμένος, ο Ταραντίνο ήταν έτοιμος να παραδώσει τα όπλα, όταν ένας απροσδόκητο γεγονός άλλαξε καθοριστικά τη ζωή του. Πούλησε το σενάριο για την ταινία «Ιλιγγιώδης Έρωτας» για 30 χιλιάδες δολάρια. Έτσι εξασφάλισε ένα μικρό ποσοστό του κόστους για τη δική του ταινία και αποφάσισε να κάνει μία τελευταία προσπάθεια να βρει χρηματοδότες. Μέσα σε ένα μόλις μήνα, είχε βρει παραγωγούς και ένα «μεγάλο όνομα» του Χόλιγουντ για πρωταγωνιστή, τον Χάρβι Καϊτέλ.

Όταν προβλήθηκε στο φεστιβάλ ανεξάρτητων ταινιών, Sundance, η ταινία χαρακτηρίστηκε ως «ανατρεπτική». Αν και δεν έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία, θεωρείται μέχρι σήμερα ως μία από τις σημαντικότερες «cult» ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

tarantino-2

«Τις ταινίες μου τις κάνω για μένα, οι υπόλοιποι είστε καλεσμένοι»

Αυτό είναι το μότο του Ταραντίνο ο οποίος έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του και αυτό θέλει να βγαίνει στην οθόνη χωρίς να σκέφτεται την επιτυχία της ταινίας και την εμπορικότητα. Βέβαια οι ταινίες του δεν τα έχουν πάει καθόλου άσχημα και σε αυτόν τον τομέα. Το σίγουρο είναι ότι το ιδιαίτερο στιλ του Κουέντιν Ταραντίνο απέκτησε φανατικούς οπαδούς.

Μία από τις πιο γνωστές ταινίες του είναι το «Pulp Fiction» η οποία βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1994. Η ταινία προτάθηκε για επτά Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν την ταινία «Kill Bill» η οποία απέσπασε άριστες κριτικές και τον έκανε να ξεχωρίσει. Οι πρώτες σκέψεις για την ταινία έγιναν πολλά χρόνια πριν αρχίσουν τα γυρίσματα, το 1993, όταν ακόμα γύριζε το Pulp Fiction. Ανέφερε την ιδέα στην Ούμα Θέρμαν, που ενθουσιάστηκε και άρχισε να προσθέτει και δικές της πινελιές. Τελικά η ταινία γυρίστηκε περίπου μία δεκαετία αργότερα. Ακολούθησαν οι ταινίες : «Kill Bill Vol.2», «Sin City», «Death Proof», «Άδωξοι Μπάσταρδη», «Django Unchained» και «The Hateful Eight».

tarantino

Η κόντρα με την Ούμα Θέρμαν και το ατύχημα που πήγε να τη σκοτώσει

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της έχει αποκαλύψει τους κινδύνους που αντιμετώπισε στη δουλειά της εξαιτίας του σκηνοθέτη, Κουέντιν Ταραντίνο, που την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Στο παρελθόν έχει ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter ένα βίντεο που τη δείχνει να τρακάρει καθώς γυρίζει μία σκηνή από το Kill Bill και να χάνει τις αισθήσεις της. Η Ούμα Θέρμαν είχε εκφράσει την απροθυμία της να οδηγήσει το αυτοκίνητο ύστερα από προειδοποίηση ενός υπαλλήλου της παραγωγής ότι το όχημα ήταν σε κακή κατάσταση. Ο σκηνοθέτης ωστόσο αρνήθηκε να βάλει στη θέση της κασκαντέρ και την ανάγκασε να γυρίσει τη σκηνή.

Η Ούμα Θέρμαν κατήγγειλε τον Ταραντίνο για βίαιη συμπεριφορά, στα όρια του σαδισμού.
Ο Ταραντίνο συγκλονισμένος από τις δηλώσεις της αγαπημένη του ηθοποιού δήλωσε ότι το ατύχημα «Είναι και κάτι που μετανιώνω πιο πολύ από όλα στη ζωή μου» ωστόσο αρνήθηκε τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά.

tarantino-6

Απάντηση στις δηλώσεις του ήρθαν από την ίδια την Ούμα Θέρμαν η οποία έχει πλέον ξεκαθαρίσει:
«O Ταραντίνο έκανε το σωστό που ανέλαβε την ευθύνη για όλα αυτά και που έδωσε στη δημοσιότητα το απόσπασμα του video.» Η ηθοποιός είπε ότι για το ατύχημα θεωρεί πραγματικούς αυτουργούς τον Γουάινσταϊν και τους υπόλοιπους παραγωγούς, Λόρενς Μπέντερ και E. Bennett Walsh, οι οποίοι προσπάθησαν να αποκρύψουν τα στοιχεία.

tarantino-4

Είχε πνίξει μέχρι λιποθυμίας την πρωταγωνίστρια στην ταινία «Άδωξοι μπάσταρδη»

Πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ότι δεν είναι η μοναδική στιγμή που ο σκηνοθέτης ξεπέρασε ίσως τα όρια. Στα γυρίσματα της ταινίας «Άδωξοι μπάσταρδη» όταν ήρθε η ώρα που θα γύριζαν τη σκηνή με τον πνιγμό της Νταϊάν Κρούγκερ ο Ταραντίνο δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί με το αποτέλεσμα. Οπότε τι έκανε; Ανέλαβε ο ίδιος να… πνίξει την πρωταγωνίστρια.

Όπως είχε αποκαλύψει στην Cracked είχε πει στην πρωταγωνίστρια: «Θα σε πνίξω εγώ. Θα σου σφίξω το λαιμό μέχρι να δω την έκφραση της ασφυξίας στο πρόσωπο σου και μετά θα φωνάξω ΣΤΟΠ.» Στη συνέχεια η Κρούγκερ έγνευσε συγκαταβατικά κι εκείνος έκατσε επάνω της και την έσφιξε σε τέτοιο σημείο που έχασε τις αισθήσεις της. Τα χέρια που φαίνονται στην ταινία είναι λοιπόν του ίδιου του Ταραντίνο. Ευτυχώς για την Κρούγκερ η σκηνή δεν χρειάστηκε επιπλέον λήψεις αφού ο Ταραντίνο πέτυχε με την πρώτη τον… πνιγμό.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ούμα Θέρμαν: Μούσα του Ταραντίνο και θύμα του Γουάινσταϊν- Το βίντεο από το ατύχημα που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή της

Ο 55χρονος Ταραντίνο παντρεύτηκε την 35χρονη σύντροφό του!

Ντι Κάπριο, Πιτ και Πατσίνο ενώνουν τις δυνάμεις τους στη νέα ταινία του Ταραντίνο (φωτός)

Σχετικά άρθρα