Πατάτες με σάλτσα τυριού

<p>Έχετε ελάχιστο χρόνο να ετοιμάσετε φαγητό και σας έχει πιάσει πανικός; </p>
<p><strong>Υλικά για 2 άτομα</strong></p>
<p>4 μικρές πατάτες (δηλαδή, στο μέγεθος του αυγού)</p>
<p>1 ποτήρι γάλα με 2% λιπαρά</p>
<p>1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ</p>
<p>3 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη</p>
<p>Ελάχιστο σκόρδο σε σκόνη (αν θέλεις)</p>
<p>1 κλωνάρι μαϊντανό</p>
<p>Λίγο αλάτι και πιπέρι</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Βράζεις τρία ποτήρια νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Πλένεις καλά και καθαρίζεις τις πατάτες. Ρίχνεις τις πατάτες μία μία προσεκτικά στο νερό που βράζει. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να βράσουν για 20 λεπτά. Σουρώνεις τις πατάτες και τις αφήνεις για λίγο σε λεβα πιάτο να κρυώσουν. Κόβεις τις πατάτες προσεκτικά στα τέσσερα. Ετοιμάζεις τη σάλτσα τυριού: Ζεσταίνεις το γάλα και πριν βράσει, προσθέτεις το κορν φλάουερ, που έχεις πρώτα διαλύσει σε μισό φλιτζάνι του καφέ νερό. Χαμηλώνεις τη φωτιά. Ανακατεύεις συνέχεια και όταν το μείγμα πήξει ελαφρά και γίνει κρέμα, αποσύρεις από την εστία της κουζίνας. Προσθέτεις στην κρέμα την γραβιέρα, το σκόρδο, αν θέλεις και λίγο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεις τις πατάτες με τη σάλτσα τυριού και σκορπίζεις από πάνω μερικά φύλλα από το μαϊντανό.</p>

Σχετικά άρθρα