Γιουβαρλάκια με κρυμμένο λάχανο

Αυτό το φαγητό που σου θυμίζει γιαγιά, μόνο που του έχουμε προσθέσει και λίγο λάχανο, έτσι για να βάλουμε τη δική μας πινελιά…

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Τι χρειαζόμαστε

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας μαϊντανό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 στυμμένο λεμόνι
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο 

Τι κάνουμε

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το λάχανο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.
  • Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα νερό, το λάδι, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει.
  • Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά περίπου.
  • Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα βαθύ μπολ το αυγό και προσθέτουμε το λεμόνι.
  • Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί από τα γιουβαρλάκια μέσα στο αυγολέμονο.
  • Μόλις το ανακατέψουμε όλο, το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για ένα λεπτό, αφού το έχουμε κατεβάσει από φωτιά.

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows_gr

Σχετικά άρθρα