Αυτό το φαγητό που σου θυμίζει γιαγιά, μόνο που του έχουμε προσθέσει και λίγο λάχανο, έτσι για να βάλουμε τη δική μας πινελιά…
Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα
Τι χρειαζόμαστε
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
- 1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 κούπας μαϊντανό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 στυμμένο λεμόνι
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
Τι κάνουμε
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το λάχανο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.
- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα νερό, το λάδι, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα βαθύ μπολ το αυγό και προσθέτουμε το λεμόνι.
- Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί από τα γιουβαρλάκια μέσα στο αυγολέμονο.
- Μόλις το ανακατέψουμε όλο, το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για ένα λεπτό, αφού το έχουμε κατεβάσει από φωτιά.
Θέμις Καρδιόλακα