10 βιβλία για την παραλία!

Καλοκαίρι… Υπάρχει καλύτερη συντροφιά για την παραλία από ένα βιβλίο; Ναι σαφώς και υπάρχει. Αλλά επειδή ένα βιβλίο μπορεί να γεμίσει την ώρα σας με περισσότερο μυστήριο, περισσότερη τρυφερότητα, δράση, ταξίδια, σασπένς και φαντασία κάντε χώρο στην τσάντα σας για τα παρακάτω 10 βιβλία! Και αν θέλετε προτείνετε και εσείς τα δικά σας!

«Το ξεχασμένο βαλς», Ανν Ενραϊτ (εκδ. Καστανιώτη): Μια σύγχρονη συζυγική απιστία δοσμένη από μια κάτοχο Μπούκερ. Κοίτα να δεις τι κάνει ο έρωτας, όταν αποφασίζει να καταστρέψει.

«Τα μαύρα πρόβατα», Γκούναρ Στόλεσεν (εκδ. Πόλις): Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, που δεν θα μπορούσε να γίνει ταινία του Χόλιγουντ. Ο ήρωας είναι loser, το χιούμορ υποδόριο, οι προεκτάσεις ψυχολογικές. Διαβάζεται μονορούφι.

«Φεβρουάριος», Θοδωρής Γεωργακόπουλος (εκδ. Καστανιώτη): Ένα διαδραστικό λογοτεχνικό πείραμα που αξίζει την προσοχή μας. Κάθε μέρα, επί έναν μήνα ο συγγραφέας ανέβαζε το κεφάλαιο που ολοκλήρωνε στο www.februarios.com, ενώ οι αναγνώστες το διάβαζαν και το σχολίαζαν.

«Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι», Ντ. Χ. Λόρενς (εκδ. Μεταίχμιο): Ανήκει στη νέα σειρά του εκδοτικού οίκου Ερωτική Λογοτεχνία, που επανεκδίδει κλασικά έργα με πρωταγωνιστή το σεξ. Σκέφτεστε τίποτε καλύτερο για το καλοκαίρι;

«Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι», Ντ. Χ. Λόρενς (εκδ. Μεταίχμιο): Ανήκει στη νέα σειρά του εκδοτικού οίκου Ερωτική Λογοτεχνία, που επανεκδίδει κλασικά έργα με πρωταγωνιστή το σεξ. Σκέφτεστε τίποτε καλύτερο για το καλοκαίρι;

«Τι είδε η Λίρα Καζάν», Εύα Ζολί, Ζυντίτ Περινιόν (εκδ. Κέδρος): Οπλα, πετρέλαια και ρωσική μαφία. Αν δεν είστε φαν των λογοτεχνικών ερώτων, αυτό το πολιτικό θρίλερ με τις οικολογικές ανησυχίες, θα σας γοητεύσει.

 

«Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης», Λένα Διβάνη (εκδ. Καστανιώτη): Ο γάτος της Λένας αφηγείται. Είναι τάση να μιλάνε τα ζώα στις λογοτεχνικές σελίδες; Είναι τάση τα μυθιστορήματα να παλινδρομούν στην παιδική ηλικία του αναγνώστη; Ισως. Το βέβαιο είναι ότι καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο να είναι ευχάριστα ευκολοδιάβαστα και τρυφερά, σε μια εποχή που νιώθεις ότι τίποτε δεν κατεβαίνει κάτω.

«Φεγγάρι δύο ημερών», Σεσίλια Αχερν, (εκδ Διόπτρα): Κλασικό μπεστ σέλερ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, γύρω από τη ζωή μιας 30χρονης και τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε εκεί γύρω στα 30.

«Οι γυναίκες του Αυγούστου», Ζωή Μπελούκα (εκδ. Καστανιώτη): Διαβάζεται με ψάθινο καπέλο και μπικίνι, ιδανικά με γυναικοπαρέα και θυμίζει λίγο σίριαλ. Η τελευταία πληροφορία ίσως σας φανεί χρήσιμη σε περίπτωση που δύσκολα αποχωρίζεστε την τηλεόραση για το ακρογιάλι.

«Νουάρ ιστορίες, τόμος Β΄», Ρέιμοντ Τσάντλερ (εκδ. Κέδρος): Μαθήματα κλασικής αστυνομικής λογοτεχνίας από τον μετρ του είδους. Περιλαμβάνει ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του και συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όσες δεν τον έχουν διαβάσει.

 

Πληροφορίες από το vimadonna

 

 

Σχετικά άρθρα