Ιώσεις: Προστατέψτε το μωράκι σας με 4 απλούς τρόπους!

Τα μικρά παιδιά που είναι τώρα στην ανάπτυξη έχουν ένα πολύ ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα και χαμηλές αντιστάσεις στα μικρόβια, λόγω έλλειψης αντισωμάτων.

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και παρακάτω θα δούμε μερικές απλές συμβουλές για να προστατέψετε το μωράκι σας από τυχόν ασθένειες της εποχής.

Πλένουμε καλά τα χέρια

Στην ηλικία του 1 έτους, το ποσοστό ανάπτυξης του ανοσοποιητικού ενός βρέφους σε σύγκριση με αυτό του ενήλικα είναι μόλις στο 17%.

giatros eksetazei mwro

Αυτό σημαίνει ότι για την αποφυγή μολυσματικών ασθενειών, οι ιοί των οποίων βρίσκονται συνήθως στα χέρια που το μωρό βάζει στο στόμα του, θα πρέπει να του τα πλένετε / απολυμαίνετε καλά.

Εκτός από το νερό και το σαπούνι, υπάρχουν μαντηλάκια και αντισηπτικά υγρά, που εξαλείφουν το 99,9% των βακτηρίων, ακόμα και αυτά του ιού H1N1.

Πλύντε καλά τα παιχνίδια του

Το πρώτο πράγμα που βάζει στο στόμα του το μωράκι μας είναι τα λούτρινα κουκλάκια και τα παιχνίδια του, τα οποία είναι μια πολύ βασική πηγή μετάδοσης βακτηριδίων και ιών καθώς συχνά μπορεί να τα βάζει στο στόμα του.

Πάντα να τα καθαρίζετε, ειδικά εάν έχουν έρθει σε επαφή με άλλα παιδάκια. Επίσης, τα ζωάκια θα πρέπει να τα πλένετε σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία (90ο ), χωρίς να χρησιμοποιείτε λευκαντικό ή άλλες ουσίες.

Καθαρίστε τις επιφάνειες του σπιτιού

Οι περισσότεροι ιοί και τα μικρόβια βρίσκονται σύμφωνα με τους ειδικούς στις επιφάνειες του σπιτιού, αλλά και σε αντικείμενα που χρησιμοποιούμε συχνά σε καθημερινή βάση. Ποτέ μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε πολύ καλά πάγκους, τραπέζια και γενικά επιφάνειες όπου ακουμπάνε τα χεράκια του μωρού ή υπάρχουν αντικείμενα δικά του.

moro-troei

Επίσης, δεν ξεχνάμε να καθαρίζουμε συχνά διακόπτες, τηλεκοντρόλ και πόμολα πορτών, αφού είναι τα βασικά αντικείμενα που το παιδάκι μας θα ακουμπήσει.

Αερίστε το σπίτι

10 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να ανανεωθεί ο αέρας στο σπίτι και να φύγουν τα μικρόβια από την ατμόσφαιρα.

Καλό θα είναι η θερμοκρασία στο σπίτι να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα σε χώρους όπου κινούνται ή βρίσκονται τα μικρά παιδάκια.

Με πληροφορίες από parents.fr

Σχετικά άρθρα