Ο κορυφαίος jazz drummer E. J. Strickland στο Half Note

Ο σπουδαίος jazz drummer-leader E. J. Strickland με το κουιντέτο του θα παρουσιάσουν στο Half Note Jazz Club το σύγχρονο post-bop στην καλύτερη εκδοχή του.

Το επίθετο Strickland έχει συνδεθεί με την jazz τα τελευταία χρόνια, με έναν τρόπο μοναδικό αφού τα δίδυμα αδέλφια Strickland (E.J. & Marcus) είναι από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς της jazz.

Ο E.J. Strickland γνώριζε από νωρίς ότι η jazz είναι ο προορισμός του. Είχαν αρχίσει να τον επηρεάζουν από τα πρώτα του βήματα ντράμερς όπως ο Roy Hanes, o Elvin Jones, o Tony Williams ή ο Philly Joe Jones.

Πηγαίνοντας στη Νέα Υόρκη, φοίτησε στην περίφημη New School, με καθηγητές (Reggie Workman, Buster Williams, Billy Harper) αλλά και συμμαθητές μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς του σήμερα (Mike Moreno, Robert Glasper, Brandon Owens, Marcus Baylor). Με τους τελευταίους μάλιστα έκαναν κι ένα γκρουπ το οποίο διαμόρφωσε λίγο και την πορεία που θα έπαιρναν στην μουσική.

Ο E. J. είχε ήδη αρχίσει να παίζει σε διάφορα gigs, μετά την αποφοίτησή του, με τον περίφημο κιθαρίστα Russell Malone αλλά και τον μεγάλο Ravi Coltrane. Οι δύο αυτοί καλλιτέχνες αποδείχτηκαν κάπως σαν μεγάλοι αδελφοί για τον E.J. και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας. Μάλιστα ο Ravi Coltrane έχει πάντα στο κουαρτέτο του σαν μόνιμο μέλος τον E.J. Strickland.

Ο πολυτάλαντος ντράμερ εκτός του Coltrane συνεργάστηκε και περιόδευσε με τον Terence Blanchard, την Cassandra Wilson, την Lizz Wright, την Nnenna Freelon, τον Wynton Marsalis, τον Dave Gilmore και άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής αυτής.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 60 ηχογραφήσεις δίσκων κι έχει πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες, ενώ το 2009 έκανε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “In this day” και παραγωγό τον Ravi Coltrane. Ένας δίσκος που έκανε αίσθηση για την δυνατότητα του E. J. να συνθέτει κομμάτια με τη δική του jazz οπτική, που δεν προσκολλάται αναγκαστικά στην παράδοση.

Από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου μέχρι και Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στην σκηνή του Half Note, η δεξιοτεχνία και το groove απογειώνουν την διάθεσή μας με το σπουδαίο E. J. Strickland Quintet!

Συντελεστές

E. J. Strickland – drums

Jaleel Shaw-alto sax

Jure Pukl – tenor sax

Taber Gable – piano

Anne Mette Iversen – bass

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 03/12/2018

Ώρα: 21.30

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Eισιτήρια: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη), *** την Δευτέρα 3/12 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 9213310| www.halfnote.gr

Πηγή: culturenow.gr


Σχετικά άρθρα