«Κίτρινα Γιλέκα»: Κατρακυλά η δημοτικότητα του Μακρόν

Σε νέο ιστορικό χαμηλό βρίσκεται η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ καθώς το κίνημα διαμαρτυρίας των «Κίτρινων Γιλέκων» γιγαντώνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial που διεξήχθη για λογαριασμό του Paris Match και του Sud Radio και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ποσοστό της δημοτικότητας του γάλλου προέδρου έπεσε στο 23%, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας-έξι ποσοστιαίες μονάδες πιο κάτω από τον προηγούμενο μήνα. Το ποσοστό της δημοτικότητας του Φιλίπ μειώθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες στο 26%.

Το χαμηλό ποσοστό αποδοχής του Μακρόν είναι αντίστοιχο με εκείνο του προκατόχου του στην προεδρία Φρανσουά Ολάντ στο τέλος του 2013, σύμφωνα με το Paris Match. Ο Ολάντ θεωρούνταν τότε ο λιγότερο δημοφιλής ηγέτης στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας.

Οι πρώτες διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» πραγματοποιήθηκαν στις 17 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση στην τιμή των καυσίμων και έκτοτε έχουν πάρει την μορφή ευρύτερης διαμαρτυρίας προς το πρόσωπο του Μακρόν.

Οι διαδηλώσεις στο Παρίσι την 1η Δεκεμβρίου πήραν ιδιαίτερα βίαιη μορφή με λεηλασίες στην Αψίδα του Θριάμβου και βανδαλισμούς σε κτίρια κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα