Ένα εναλλακτικό κέικ με καρύδα και άσπρη σοκολάτα

Για εκείνους που δεν έχουν προλάβει ακόμη να ξεκουραστούν στις γιορτές και να φτιάξουν για τα παιδιά τους όμορφα εδέσματα έχουμε μία συνταγή της τελευταίας στιγμής. Ίσως φέτος θέλετε να πειραματιστείτε λίγο παραπάνω και να φτιάξετε ένα κέικ καρύδας με λευκή σοκολάτα. Όσοι το δοκιμάσετε δεν θα το μετανιώσετε!

Συστατικά

Για το κέικ

  • 3/4 φλ. νερό,
  • 220γρ. άσπρη κουβερτούρα,
  • 180γρ. βούτυρο ανάλατο,
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική,
  • 2 αβγά χτυπημένα (σε θερμοκρασία δωματίου),
  • 2 κουταλάκια βανίλια,
  • 2 φλ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (κοσκινισμένο),
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
  • 2 φλ. καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο).

 

Για την άσπρη γκανάς

  • 500γρ. άσπρη κουβερτούρα,
  • 500ml. κρέμα γάλακτος.

 

Βήματα

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα για κέικ με διάμετρο 20εκ.Βάζετε τη σοκολάτα, το βούτυρο μαζί με 3/4 φλιτζανιού νερό σε μία μέτρια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Μετά, βάζετε τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύετε. Τέλος, βάζετε την τριμμένη καρύδα και ανακατεύετε ελαφριά. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνετε το κέικ για 1 ώρα και 10 λεπτά. Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά και μετά το αφαιρείτε από τη φόρμα. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και μετά το τοποθετείτε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Βήμα 3

Βάζετε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αφαιρείτε την γκανάς από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει καλά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να έχει πήξει αρκετά ώστε να μπορεί να απλωθεί. Τέλος, βγάζετε το κέικ από το ψυγείο και το κόβετε οριζοντίως σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετείτε 1 στρώση κέικ σε ένα δίσκο ή πιατέλα και απλώνετε με μία σπάτουλα το 1/3 γκανάς. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο στρώμα κέικ. Τοποθετείτε το τελευταίο στρώμα κέικ και το καλύπτετε όλο με την υπόλοιπη γκανάς. Για να το στολίσετε το πασπαλίζετε με τριμμένη καρύδα ή ακόμα μπορείτε να το καλύψετε με άσπρη ζαχαρόπαστα και να το στολίσετε χριστουγεννιάτικα μετατρέποντάς το σε ένα εναλλακτικό Christmas Cake. Το κέικ φυλάγεται στο ψυγείο.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα