Οι Πρώτες Κυρίες που «έκλεψαν» την παράσταση στo G20 – Τα 2 πρώην μοντέλα, η «δασκάλα» του Μακρόν και η «παθιασμένη» με τα σπορ αμάξια

Μπορεί οι πολιτικοί αναλυτές να έχουν τα μάτια τους στραμμένα στη σύνοδο G20 που διεξάγεται στην Αργεντινή για να δουν τις εξελίξεις γύρω από το εμπόριο και το μεταναστευτικό, ωστόσο κάποιοι σχολιαστές επέλεξαν να ασχοληθούν με τις λαμπερές παρουσίες των Πρώτων Κυριών των ηγετών.

Οι ισχυροί άνδρες κατέφθασαν με τις καλοντυμένες συζύγους τους στο Μπουένος Άιρες και αμέσως ξεκίνησε ένας άτυπος διαγωνισμός στιλ και φινέτσας ανάμεσα στις Πρώτες Κυρίες. Πάμε να δούμε το φωτογραφικό υλικό που χάρισε απλόχερα η οικοδέσποινα και Πρώτη Κυρία της Αργεντινής, Τζουλιάνα Αουάντα, από το παρασκήνιο της συνόδου αλλά και να γνωρίσουμε τις λαμπερές κυρίες που τράβηξαν τα βλέμματα με την παρουσία τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliana Awada (@juliana.awada) στις

 

Μελάνια Τραμπ: Tο φτωχό μοντέλο που έγινε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με άλλη. Η Μελάνια Τραμπ είναι η πρώτη στη λίστα μας όχι επειδή είναι η πρώτη κυρία της Αμερικής αλλά κι επειδή κάθε φορά εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της.

«Όπως και η Τζάκι έτσι και η Μελάνια είναι όμορφη και έξυπνη με επίγνωση της μόδας», είχε δηλώσει στην Daily Mail, μια από τις βιογράφους της Τζάκι Κένεντι, η Πέμελα Κέογκ.

Γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1970 στη Σλοβενία και ασχολήθηκε με το μόντελινγκ. Ο πατέρας της ήταν μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της Σλοβενίας και η μητέρα της έφτιαχνε πατρόν σε ένα
εργοστάσιο παιδικών ρούχων. . Έχει άλλη μια αδερφή έναν μεγαλύτερο αδερφό και έναν ετεροθαλή αδερφό από μια προηγούμενη σχέση του πατέρα της τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliana Awada (@juliana.awada) στις

Μεγάλωσε στην πόλη Σεβνίκα. Όταν τελείωσε το σχολείο, πήγε για ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Σλόβενίας, τα παράτησε όμως για να ακολουθήσει την καριέρα του μοντέλου στο Μιλάνο.
«Ήμουν 5 χρονών όταν έκανα την πρώτη μου πασαρέλα και στην ηλικία των 16 έκανα διαφημιστικά. Επαγγελματικά ασχολήθηκα μετά τις σπουδές μου. Η μαμά μου αγαπούσε τη μόδα και ταξιδεύαμε συχνά στο Παρίσι και την Ιταλία» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Φωτογραφήθηκε στο Μιλάνο και στο Παρίσι μέχρι που το 1996 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους φωτογράφους όπως τον Χέλμουτ Νιούτον και τον Μάριο Τεστίνο.


Δύο χρόνια αργότερα, γνωρίζει τον κατά 24 χρόνια μεγαλύτερό της Τραμπ, ο οποίος τότε ήταν σε διάσταση από την πρώην σύζυγό του, χωρίς ακόμα να έχει πάρει διαζύγιο.

Το 2004 αρραβωνιάστηκαν και έναν χρόνο μετά παντρεύτηκαν στη Φλόριντα. Για την ιστορία, το νυφικό κόστιζε 200.000 δολάρια και το είχε σχεδιάσει ο διάσημος Γκαλιάνο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Μελάνια είχε δηλώσει στους New York Times πως εάν κάποτε έπαιρνε τον «τίτλο» της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, θα επέλεγε ένα παραδοσιακό προφίλ για τις δημόσιες εμφανίσεις της, «όπως οι Μπέτι Φορντ και Τζάκι Κένεντι». Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε όλες της τις εμφανίσεις είναι απαστράπτουσα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliana Awada (@juliana.awada) στις

Μπριζίτ Μακρόν: Η Πρώτη Κυρία με τη μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας με τον άντρα της

«Δεν θα με ξεφορτωθείς, ότι και να κάνεις, θα σε παντρευτώ», είχε πει ο Μακρόν στη μέλλουσα σύζυγο του όταν ακόμα ήταν έφηβος και δεν είχε τη δυνατότητα να επισημοποιήσει τη σχέση τους.

Έρωτας βγαλμένος από μυθιστόρημα

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μακρόν ήταν έφηβος και σε μία σχολική παράσταση τον Μάιο του 1993 υποδύθηκε ένα σκιάχτρο. Η τότε 40χρονη Μπριζίτ έσπευσε να συγχαρεί τον μαθητή της για την ερμηνεία του με ένα αθώο… φιλί στο μάγουλο.

Ο Μακρόν ήταν από τότε τρελά ερωτευμένος με τη γοητευτική καθηγήτριά του που φορούσε μίνι φούστες και ήταν εντυπωσιακά όμορφη. Δύο χρόνια αργότερα την ζήτησε σε γάμο, ενώ ήταν ήδη παντρεμένη.

Τον τελευταίο χρόνο της σχολικής του ζωής τον πέρασε στο Παρίσι, με το ακουστικό του τηλεφώνου «κολλημένο» στο αυτί. Όταν έκλεισε τα 18, η Μπριζίτ πήρε διαζύγιο και απόσπαση σε θέση στο Παρίσι για να είναι μαζί του. Δύο χρόνια μετά από την αρχική πρόταση, η 44χρονη καθηγήτρια και ο 19χρονος Μακρόν παντρεύτηκαν το 1997.

Τα μοντέρνα ρούχα και το ξεχωριστό στιλ

Η Μπριζίτ έχει αναδειχθεί σε style icon. Μπορεί το στιλ της κατά κύριο λόγο να είναι σικ… όμως εκείνη ρισκάρει αλλάζοντας στυλ, χτενίσματα και διατηρώντας τη φρεσκάδα της. Με το διακριτικό ταγιέρ που επέλεξε αυτή τη φορά έφερε έναν παρισινό αέρα στην Αργεντινή.

Το μαγαζί με τις σοκολάτες

Η Τορνιέ ανήκει σε μία πολυμελή οικογένεια με έξι παιδιά, ενώ εκείνη είναι το μικρότερο παιδί. Οι γονείς της Jean Trogneux και Simone Pujol είναι πολύ γνωστοί στη Νότια Γαλλία για τις ξακουστές σοκολάτες τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliana Awada (@juliana.awada) στις

Τζουλιάνα Αουάντα: Η Πρώτη Κυρία της Αργεντινής η πιο όμορφη σε όλον τον κόσμο

Η οικοδέσποινα της συνόδου, η Τζουλιάνα Αουάντα, θα λέγαμε ότι συναγωνίζεται σε ομορφιά τη Μελάνια. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι η Πρώτη Κυρία της Αργεντινής κερδίζει τον τίτλο της πιο όμορφης στον κόσμο.

Πέρα από την ομορφιά η Τζουλιάνα έχει και κάτι άλλο κοινό με τη Μελάνια. Υπήρξε κι εκείνη μοντέλο, πράγμα που εξηγεί την ομορφιά της.

Η Τζουλιάνα προέρχεται από δύο γονείς μουσουλμάνους μετανάστες. Ο πατέρα της κατάγεται από το Λίβανο ενώ η μητέρα της από τη Συρία. Το ερέθισμα που την οδήγησε να ασχοληθεί με τη μόδα το πήρε από το σπίτι της αφού ο πατέρας της ήταν σχεδιαστής μόδας. Τα αδέρφια της ακολούθησαν καλλιτεχνική πορεία και ασχολήθηκαν με την ηθοποιία, τη γλυπτική αλλά και με την επιμέλεια του στιλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliana Awada (@juliana.awada) στις

«Η Τζουλιάνα έζησε μια παιδική ηλικία στα μετάξια μιας εύπορης μεσαίας τάξης, τυλιγμένη σε χρώματα, υφάσματα και κοσμότητα» έχει γραφτεί σε αργεντίνικο περιοδικό. Η Τζουλιάνα απέκτησε τον αέρα της τόσο από τις σπουδές της σε βρετανικό κολλέγιο της Αργεντινής όσο και από τα ταξίδια που έκανε ως μοντέλο.

Το 2016 ψηφίστηκε ως η πιο κομψή Πρώτη Κυρία στον κόσμο από το περιοδικό ¡Hola!.
Είναι η δεύτερη Πρώτη Κυρία που λαμβάνει το Knight Grand Cross από το Order of Isabella the Catholic μετά την Εβίτα Περόν το 1947.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliana Awada (@juliana.awada) στις

Σοφί Τριντό: Η Πρώτη Κυρία που έχει δηλώσει ότι έπασχε από βουλιμία

Η Σόφι Τριντό επέλεξε να εντυπωσιάσει με ένα ανδρόγυνο look όταν πήγε ως καλεσμένη στην προεδρική κατοικία. Η Σοφί, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, έχει δίπλωμα διδασκαλίας γιόγκα, παίζει κιθάρα, αγαπά το τραγούδι και έχει δανείσει τη φωνή της σε τηλεοπτικά σποτ μέσω των οποίων οργανώσεις ευαισθητοποιούν τις γυναίκες σχετικά με το ζήτημα της νευρικής ανορεξίας και της βουλιμίας. Εξάλλου, δεν έχει διστάσει να παραδεχτεί δημοσίως ότι και η ίδια έπασχε από βουλιμία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophie Gregoire Fashions (@houseofsophiegregoiretrudeau) στις

Η Σοφί σπούδασε Εμπορικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο McGill και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Έχει εργαστεί σε διάφορους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι απολαμβάνει τη μητρότητα. Έχει αποκτήσει 3 παιδιά με τον Τζάστιν, τον Χαβιέ Τζέιμς, την Έλα Γκρέις Μάργκαρετ και τον Αντριάν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη magazintutkusu (@magazintutkusu) στις

Εμινέ Ερντογάν: Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας έχει πάθος για τα σπορ αμάξια

Η Εμινέ Γκιουλμπαράν Ερντογάν έχει προκαλέσει πολλές φορές τις αντιδράσεις του Τύπου λόγω του ακριβού της γούστου. Μπορεί από τη μία η σύζυγος του Ερντογάν να είναι παραδοσιακή γυναίκα αλλά αυτό δεν την εμποδίζει από ότι φαίνεται να εμφανίζεται με μαντήλες επώνυμων οίκων όπως οι Chanel, Hermès, Balenciaga. Τα ρούχα δεν είναι η μοναδική πολυτέλεια στη ζωή της. Μπορεί να ακούγεται περίεργο ωστόσο η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας είναι λάτρης των σπορ αμαξιών. Φυσικά τα πανάκριβα κοσμήματα δεν λείπουν από τις εμφανίσεις της όπως και τα λαμπερά αξεσουάρ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yılmaz Çetiner ????AK Parti (@yilmaz.cetiner) στις

Δεν ήθελε να φορέσει μαντίλα

Η Εμινέ είναι το πέμπτο παιδί της οικογένειας. Πήγε κανονικά στο σχολείο και παρά το γεγονός ότι ήταν καλή μαθήτρια στο απογευματινό σχολείο τεχνών που φοιτούσε, τα παράτησε. Στην βιογραφία της περιγράφει την ημέρα που ο αδελφός της τής επέβαλε να φορέσει τη μαντήλα: «Εκείνη τη μέρα σκέφτηκα ακόμη και να αυτοκτονήσω. Πώς θα κάλυπτα το κεφάλι μου; Αλλά δυστυχώς έπρεπε να υπακούσω, αν ήθελα να συνεχίσω να ζω στο σπίτι. Η επιθυμία του αδελφού μου, ήταν διαταγή για μένα».

Η Εμινέ φαίνεται πώς από μικρή ήταν γεμάτη αντιφάσεις αφού ενώ της άρεσαν τα μυθιστορήματα και η ποίηση, ταυτόχρονα είχε τρέλα με την οδήγηση. Από τότε είχε αγάπη για τα σπορ αυτοκίνητα. Επειδή οι γυναίκες δεν επιτρέπονταν να οδηγούν εκείνη ασχολιόταν κρυφά με το πάθος της.

Το 1977 γνώρισε τον άντρα της σε ένα συνέδριο του κόμματος. Ένα χρόνο αργότερα, το 1978, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά: δυο γιούς, τον Αχμέτ Μπουράκ και το Νετσμεντίν Μπιλάλ και δυο κόρες την Eσρά και την Σουμεγιέ. Μάλιστα το 2006 απέκτησαν και τον πρώτο τους εγγονό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliana Awada (@juliana.awada) στις

Πενγκ Λιουάν: Σύζυγος του προέδρου της Κίνας και δημοφιλής τραγουδίστρια

Ο Κινέζος Πρόεδρος έχει επιλέξει να έχει στο πλευρό του μία από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες της χώρας. Η Πενγκ Λιουάν είναι πολύ διάσημη στη χώρα της αν αναλογιστούμε ότι επί 25 χρόνια ήταν η σταρ του πρωτοχρονιάτικου γκαλά της κρατικής τηλεόρασης. Η σοπράνο το 2014 είχε χαρακτηριστεί από το περιοδικό Forbes 57 ως η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο. Μπορεί η Πενγκ Λιουάν να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ ωστόσο έχει ξεχωρίσει αρκετές φορές με το στιλ της.

Τα παιδικά χρόνια της Πενγκ Λιουάν δεν είχαν καμία σχέση με την πολυτέλεια που έζησε ο σύζυγός της. Εκείνη ήταν κόρη ενός διευθυντή σχολείου ενώ ο σύζυγός της είχε αριστοκρατική καταγωγή.

Η Πενγκ Λιουάν είναι η δεύτερη σύζυγος του Κινέζου Προέδρου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1986 μέσω κοινών φίλων. Μάλιστα κυκλοφορεί η φήμη ότι εκείνη αρχικά τον απέρριψε γιατί τον χαρακτήρισε «βαρετό αξιωματούχο».

Η Πενγκ έχει αποκτήσει με τον Σι μία κόρη, την Ξι Μίντζε, η οποία σπουδάζει με ψευδώνυμο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melania Knauss Trump (@first_lady_melania) στις

Άκιε Άμπε: Η Πρώτη Κυρία της Ιαπωνίας που κάνει αντιπολίτευση στον άντρα της

«Δεν είμαι τίποτα ιδιαίτερο και δεν έχω κανένα μοναδικό ταλέντο. Απλώς έχω τη δυνατότητα να επικοινωνώ με τον κόσμο. Και έχω πρόσβαση σε όλους – από τον αυτοκράτορα ως τον άστεγο». Αυτά έχει δηλώσει στο παρελθόν η Άκιε Άμπε, η Πρώτη Κυρία της Ιαπωνίας. Το πρωθυπουργικό ζευγάρι, παντρεύτηκε το 1987.

Η Άκιε Άμπε φαίνεται ότι δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια της αφού δεν διστάζει να κάνει αντιπολίτευση στον ίδιο της τον άντρα. Πώς το κάνει αυτό; Κοινοποιώντας τις απόψεις της όταν εκείνες διαφέρουν από εκείνες του συζύγου της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Japón Hoy (@japonhoy) στις

Η Άκιε Άμπε ήταν αρκετά ευκατάστατη αφού ήταν κόρη μεγαλοβιομηχάνου ζαχαρωτών. Μεγαλώνοντας έγινε ραδιοφωνική παραγωγός. Σήμερα παρά το γεγονός ότι είναι η Πρώτη Κυρία δουλεύει καθημερινά στη gastro-pub που έχει ανοίξει στο κέντρο του Τόκιο.


Η Τερέζα Μέι έδωσε τη δική της νότα στη σύνοδο με την αυστηρή αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη εμφάνισή της. Το πορτοκαλί της κολιέ έβαλε λίγο χρώμα στο ανδρόγυνο σύνολο που επέλεξε. Φυσικά δεν βρισκόταν μαζί με τις Πρώτες Κυρίες αφού εκείνη ήταν μέσα στις εργασίες της συνόδου των G20 μαζί με τους αρχηγούς των κρατών.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μελάνια Τραμπ: Πώς το φτωχό μοντέλο έγινε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών- Οι πλαστικές και το παρελθόν που θέλει να ξεχάσει

Η αντισυμβατική Μπριζίτ Τορνιέ: Ο έρωτας με τον μαθητή της, τα μοδάτα ρούχα και το εργοστάσιο σοκολάτας

Τζάστιν Τριντό: πρωθυπουργός από κούνια: Τα παράξενα παιδικά χρόνια ανάμεσα σε πολιτικές συναντήσεις και δημοσιεύματα για την εκκεντρική μητέρα του

Τερέζα Μέι, ώρα μηδέν για την πολιτικό με την ταπεινή καταγωγή που έφτασε να καθορίζει το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου

 

Σχετικά άρθρα