Γιατί όλοι οι άντρες θέλουν μονάχα σεξ από μένα;

Είμαι μια αρκετά εντυπωσιακή γυναίκα, μορφωμένη και σύμφωνα με τη γνώμη των φίλων μου πολύ κοινωνική και έξυπνη. Έχω στο ιστορικό μου πολλούς συντρόφους ερωτικούς με τους οποίους όμως περιοριζόμουν μονάχα στο σεξουαλικό κομμάτι. Πλέον ψάχνω κάτι πιο ουσιαστικό και συναισθηματικό, δυσκολεύομαι όμως πολύ να το βρω. Τι μπορεί να φταίει; Γιατί όλοι οι άντρες θέλουν μονάχα σεξ από μένα;

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη:

Η εντυπωσιακή εικόνα, το μορφωτικό επίπεδο και οι κοινωνικές δεξιότητες δεν σχετίζονται με την επιθυμία ή και την ικανότητά μας να συνδεόμαστε συναισθηματικά. Είστε μια πολύ νέα γυναίκα, που μέχρι πρότινος επιλέγατε να συνδέεστε αμιγώς σεξουαλικά με τους άνδρες. Αναρωτιέμαι γιατί συνέβαινε αυτό και τι προσπαθούσατε να αποφύγετε μέσω αυτής της σαρκικής, επιφανειακής αλληλεπίδρασης με το άλλο φύλο. Άραγε σας στρέσαρε η συναισθηματική εγγύτητα; Οι ευθύνες μια σχέσης; Οι υποχωρήσεις που εμπεριέχει μια σχέση; Και τι είναι αυτό που άλλαξε και τώρα ψάχνετε κάτι πιο ουσιαστικό;

Κοιτώντας μέσα σας και αναγνωρίζοντας τι σας συνέβαινε και τι άλλαξε στις συναισθηματικές σας ανάγκες, θα έχετε μια ουσιαστική αυτεπίγνωση που θα σας βοηθήσει να επικοινωνείτε καλύτερα τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν.

Επιπλέον, αξίζει να αναρωτηθείτε για το πώς προβάλετε τον εαυτό σας σε τρίτους. Είστε ένας άνθρωπος που βάζει τα όρια του; Θέλετε μια ουσιαστική γνωριμία, το δείχνετε όμως σε εκείνον που βγαίνετε με το να προχωράτε τα πράγματα πιο σταδιακά; Για παράδειγμα, το να θέλω μια ουσιαστική γνωριμία και ταυτόχρονα το να κάνω σεξ από την πρώτη βραδιά, εμπεριέχει έναν κίνδυνο να περάσω στον άλλο διπλά, αντιφατικά μηνύματα. Μιλάτε ανοιχτά για το πώς βλέπετε εσείς μια γνωριμία; «Θα ήθελα να γνωριστούμε καλύτερα και όλα τα άλλα θα έρθουν», είναι μια φράση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βάλετε τα όρια σας. Έχοντας χρόνο με τον άλλο, πριν ολοκληρώσετε, καταφέρνετε να γνωριστείτε πραγματικά, να κυκλοφορήσετε μαζί, να συζητήσετε, να αποκτήσετε μια οικειότητα και έπειτα το σεξ να έρθει σαν ολοκλήρωση μιας γνωριμίας και όχι σαν αυτοσκοπός της.

Φυσικά, να θυμάστε πως οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι πάντοτε συναισθηματικά διαθέσιμοι και ανοιχτοί, και όταν βλέπουμε πως ο άλλος βλέπει την γνωριμία μας σεξουαλικά, βάζουμε τα όρια μας και προχωράμε, χωρίς να πέφτουμε στην αιώνια παγίδα του «θα αλλάξει», χάνοντας τελικά χρόνο και κομμάτι της αυτοεκτίμησής μας.

Φρόσω Φωτεινάκη
MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
Τ: 211 1845239 Κ: 6981015684
http://efrosynifotinaki.gr
facebook.com/Φρόσω Φωτεινάκη Συμβουλευτική Ψυχολόγος MBACP

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μας ενώνει μόνο το σεξ. Τι να κάνω για να με δει σοβαρά;

Γιατί η κατάθλιψη «σκοτώνει» τη σεξουαλική επιθυμία; Υπάρχει λύση;

Σχετικά άρθρα