Πώς η βαφή μαλλιών σου μπορεί ακόμα και να σε… σκοτώσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια από τις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες των γυναικών σε όλο τον πλανήτη είναι και το να βάφουν τα μαλλιά τους, είτε σε κάποιο κομμωτήριο, είτε μόνες στο σπίτι τους.

Ενώ, λοιπόν, και στις δύο περιπτώσεις το βασικό άγχος μιας γυναίκας είναι το χρώμα που θα επιλέξει να βάψει τα μαλλιά της, σπάνια αν όχι ποτέ δεν κοιτάει τα συστατικά που περιέχει η βαφή, τα οποία και αναγράφονται στη συσκευασία της, όταν πρόκειται να τα βάψει μόνη της.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια πολύ βασική παράλειψη που μπορεί ακόμα και να αποβεί μοιραία, μιας και οι βαφές μαλλιών περιέχουν πολλά χημικά, σε κάποιο από τα οποία μια γυναίκα μπορεί να είναι αλλεργική, με τις συνέπειες να είναι πολύ σοβαρές, καθώς μια αλλεργική αντίδραση σε κάποιο συστατικό μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατό της!

Επικίνδυνες ουσίες

Τέτοια είναι η περίπτωση μιας 21χρονης σερβιτόρας από τη Γαλλία, η οποία αποφάσισε να εφαρμόσει στα μαλλιά της μια νέα βαφή την οποία και δεν είχε δοκιμάσει στο παρελθόν. Αυτό που δεν πρόσεξε η νεαρή κοπέλα ήταν ότι στη συσκευασία αναφερόταν ότι η βαφή, όπως οι περισσότερες βαφές, περιείχε την ουσία παραφαινυλενοδιαμίνη (εν συντομία PPD).

Μολονότι στη συσκευασία υπήρχε ένα δοκιμαστικό patch που έπρεπε να μείνει επάνω για 48 ώρες, η νεαρή κοπέλα αποφάσισε στα 30 λεπτά εφαρμογής του και ενώ δεν είδε κάποια αντίδραση να προχωρήσει με το βάψιμο των μαλλιών της χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη βαφή.

Όμως, σχεδόν αμέσως, παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά έχοντας ερεθισμό έντονο στο κρανίο, συνοδευόμενο από πρήξιμο τόσο εξωτερικά στο πρόσωπο, όσο και εσωτερικά, με την γλώσσα της να πρήζεται και να μην μπορεί να ανασάνει. Παράλληλα, το κεφάλι της πήρε από το πρήξιμο ένα περίεργο σχήμα που θύμιζε γλόμπο.

Αποτέλεσμα ήταν η νεαρή κοπέλα να βρεθεί στα Επείγοντα περιστατικά, όπου οι γιατροί χρειάστηκαν να της κάνουν ένεση αδρεναλίνης προκειμένου να συνέλθει, μιας και η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική έρευνα του 2012, οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στην ουσία PPD μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση του αναπνευστικού συστήματος και της ρινικής κοιλότητας, που μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο!

Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο οι ειδικοί τονίζουν ότι πριν βάλετε κάποια νέα βαφή στα μαλλιά σας, οπωσδήποτε πρώτα θα πρέπει να την τεστάρετε με μια μικρή ποσότητα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνο αντίδρασης σε αυτή.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πόσο επικίνδυνες είναι οι βαφές μαλλιών;

Σχετικά άρθρα