Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σπαράγγια με ένα μεγάλο κολοκυθάκι.
Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα
Τι χρειαζόμαστε
1 πακέτο σπαγγέτι
Για τη σάλτσα
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 400 γρ. ντομάτες ή αποφλοιωμένα ντοματάκια
- Λίγο αλάτι
- Λίγο φρέσκο πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
Για τα κεφτεδάκια
- 2 σπαράγγια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 600 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 αυγό
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- Λίγο αλάτι
- Λίγο φρέσκο πιπέρι
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο αλεύρι
Τι κάνουμε
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μόλις σοταριστούν, ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 2 κούπες νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε.
- Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
- Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα (η οποία έχει πάρει βράση).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα μαγειρεύουμε για μία ώρα (προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται).
- Τα σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες.
Θέμις Καρδιόλακα