Mακαρόνια με κεφτεδάκια γαλοπούλας και κρυμμένα σπαράγγια

Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σπαράγγια με ένα μεγάλο κολοκυθάκι.

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Τι χρειαζόμαστε

1 πακέτο σπαγγέτι

Για τη σάλτσα

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτες ή αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη

Για τα κεφτεδάκια

  • 2 σπαράγγια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 600 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο αλεύρι

Τι κάνουμε

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

  • Ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μόλις σοταριστούν, ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 2 κούπες νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια

  • Βάζουμε στο μπλέντερ τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε.
  • Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
  • Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα (η οποία έχει πάρει βράση).
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα μαγειρεύουμε για μία ώρα (προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται).
  • Τα σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες.

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows_gr

 

 

Σχετικά άρθρα