Δεν νιώθω τίποτα. Μπορεί να φταίει ο θυρεοειδής;

Παρακαλώ ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Πριν από 2 μήνες ένιωσα στο λαιμό αρρυθμίες όταν ξάπλωνα, σιγά-σιγά ασχολήθηκα με ένα σπυράκι στα λαιμό. Ψάχνοντας συνεχώς στο internet τι μπορεί να είναι αγχώνεσαι συνεχώς…Τώρα έχω φτάσει σε ένα σημείο που δεν ξέρω τι έχω. Παθαίνω  κρίσεις πανικού, νιώθω ανηδονία, δεν με ευχαριστεί τίποτα. Μου είπε ένας γιατρός να κάνω θυρεοειδή. Μπορεί να οφείλεται στον θυρεοειδή; Δεν νιώθω τίποτα, ούτε φόβο, ούτε θυμό… Και αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι τι μου συμβαίνει. Σας παρακαλώ μπορείτε να με βοηθήσετε; Σας ευχαριστώ πολύ!

Στο ερώτημα απαντά η Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια:

Ναι , για αρχή θα έλεγα να κοιτάξετε τον θυρεοειδή σας. Είναι πιθανό κάποια συμπτώματα να προκαλούνται από κάποια απορρύθμιση σε αυτό το όργανο και να προκαλούν πανικό, ταχυπαλμία, εφίδρωση.

Παράλληλα όμως, εφόσον αναφέρεται και μια διάθεση κάπως πεσμένη και ουδέτερη, θα πρότεινα να μιλήσετε και σε κάποιον ψυχολόγο. Ίσως σας κάνει καλό να εκφράσετε αυτήν την κατάσταση ανηδονίας που αναφέρετε και να δείτε πότε ξεκίνησε, τι συνέβαινε παράλληλα τότε στη ζωή σας, με τι άλλο μπορεί να σχετίζεται, ώστε να φροντίσετε και τη ψυχική σας υγεία, πέρα από τη σωματική.

Ίσως αυτή η ουδέτερη διάθεση να έχει να κάνει με όσα συμβαίνουν τώρα στη ζωή σας ή και με κάτι που έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και σας έχει επηρεάσει αρκετά. Μένει να το διερευνήσετε!

Με εκτίμηση,

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
[email protected]

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόσο ένοχος είναι ο θυρεοειδής για τις κρίσεις πανικού;

Μπορεί το πρόβλημα στον θυρεοειδή να οδηγήσει στην κατάθλιψη;

Σχετικά άρθρα