Αποκωδικοποιώντας ένα χαμόγελο!

Αποκωδικοποιώντας ένα χαμόγελο; Πόσες φορές την ημέρα χαμογελάει κάποιος; Δύσκολο να τις μετρήσουμε. Ωστόσο, χαμογελάμε πάντα από ευχαρίστηση; Σύμφωνα με τον Patrick Drevet, «το χαμόγελο προέρχεται από μια δόνηση που συνδυάζει τον τρόμο και τον ενθουσιασμό».

Τι είναι το χαμόγελο;

Τι είναι το χαμόγελο; Είναι μια ελαφριά κίνηση των ματιών και των χειλιών. Ωστόσο, σε κάθε διαφορετικό τύπο χαμόγελου κινητοποιούνται και διαφορετικοί μύες. Ουσιαστικά το χαμόγελο είναι ένα είδος γλώσσας που μεταφέρει στο συνομιλητή μας αυτό που δεν μπορούμε να του εκφράσουμε λεκτικά.

6 διαφορετικά χαμόγελα

Το χαμόγελο της ευγένειας

Είναι το τυπικό χαμόγελο, που έχει κάποιος που γνωρίζει τους στοιχεώδεις κανόνες ευγενείας. Θα μπούμε σε ένα μαγαζί για παράδειγμα και θα χαμογελάσουμε στον υπάλληλο, λέγοντας «καλημέρα». Τυπικά και σχεδόν μηχανικά.

Το χαμόγελο της… συνενοχής!

Ωραίο χαμόγελο αυτό. Μπορεί να συμβεί όταν έχεις κάνει κάποια παρασπονδία, έχεις πει κάποιο ψεματάκι και κάποιος το καταλαβαίνει αλλά δεν θέλει να σε μαρτυρήσει! Πχ γυρνάς αργά στο σπίτι και ισχυρίζεσαι ότι διάβαζες στην κολλητή σου (ενώ ήσουν με τον φίλο σου). Η αδερφή σου σε καταλαβαίνει και σου χαμογελάει για να δηλώσει συμπαράσταση και… συνενοχή!

Το χαμόγελο της γοητείας!

Ένα από τα ισχυρά όπλα ενός ανθρώπου για να κατακτήσει τους γύρω του, είτε ερωτικά, είτε φιλικά είτε απλώς ανθρώπινα, είναι το χαμόγελο. Μπορεί με ένα χαμόγελό σου (ή με πολλά!) να κατακτήσεις αυτόν που σου αρέσει! Μη διστάσεις να του χαμογελάσεις όταν το φέρει η περίσταση!

Το χαμόγελο της αμηχανίας!

Δε σου έχει τύχει να βρίσκεσαι σε ένα χώρο με αγνώστους και να μην ξέρεις τι να κάνεις, σε ποιον να πρωτομιλήσεις; Ένα χαμόγελο σπάει λίγο τον πάγο! Σημαντικό… όπλο σου και για το πρώτο ραντεβού!

Το χαμόγελο της αυτοπεποίθησης!

Το να έχεις εμπιστοσύνη στο χαμόγελό σου είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή σου! Αν πας να δώσεις προφορικά εξετάσεις χαμογελαστή, τότε προκαταλαμβάνεις θετικά τον καθηγητή σου και εκπέμπεις σιγουριά!

Το… ειρωνικό χαμόγελο!

Ένα χαμόγελο μπορεί να δείξει και το αντίθετο της ευχαρίστησης. Αν κάτι σε ενοχλεί αλλά δεν μπορείς να το πεις, μπορείς εύκολα να το υπονοήσεις με ένα ειρωνικό και ψυχρό χαμόγελο! Η… γλώσσα του σώματός σου θα δώσει το… μήνυμα!

NK

Με πληροφορίες από psychologies.com

Σχετικά άρθρα