Πρέπει να τα μοιράζομαι τα πάντα με το αγόρι μου;

Πόσα μπορείς, πρέπει ή θέλεις να μοιράζεσαι σε μια σχέση; Οι ειδικοί απαντούν σε ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο, ειδικά στην αρχή της ερωτικής του ζωής…

Πέρα από την αγάπη, εξηγεί η Aurore Le Moing, ψυχοθεραπεύτρια στο Παρίσι, υπάρχουν οι συναισθηατικές απαιτήσεις που έχει το ταίρι σου από εσένα. Κι εσύ θα πρέπει να ξεχωρίσεις ποιο ρόλο θέλει εκείνος να έχεις στη ζωή του σε αυτόν τον τομέα, για να είναι εκείνος ικανοποιημένος. Κάποιοι επιζητούν μια σχέση εμπιστοσύνης που να διατηρεί ωστόσο την ανεξαρτησία κάθε… μέλους της σχέσης ενώ άλλοι επιζητούν μια πληρότητα, το απόλυτο “μοίρασμα”, ευχόμενοι ουσιαστικά να γίνουν “ένα” με τον σύντροφό τους.

Γι αυτό και κάποιοι θέλουν να μάθουν τα πάντα για τον άλλο: τις ανησυχίες, τα άγχη, τους φόβους του… Αλλά και τα λάθη του; 

Να μοιράζεσαι τα πάντα, ακόμα και την απιστία;

Αν λέτε ο ένας στον άλλο τα πάντα, ρισκάρετε να ομολογήσετε πράγματα που μπορεί να πληγώσουν τον άλλο και να απειλήσουν τη σχέση σας.

Η ψυχοθεραπεύτρια υποστηρίζει ότι θέλει χρόνο για να καταφέρετε να μοιραστείτε τα πάντα ως ζευγάρι. Το να ανοιχτείς εντελώς σε κάποιον, να δείξεις το πραγματικό σου πρόσωπο, χωρίς ωραιοποιήσεις, είναι ρίσκο… Από την άλλη, δεν θέλεις να σε αγαπήσει γι΄αυτό που είσαι; Αν τον… τρομάξουν βέβαια οι φόβοι, οι ανασφάλειές σου, οι ανησυχίες σου, τότε μπορεί και να τον χάσεις. Ή μπορεί και να μην άξιζε να τον έχεις ποτέ!

Να ξέρεις ότι μπορείς να μοιραστείς τα πάντα, αλλά  μην το κάνεις πάντα!

Σύμφωνα με την Aurore Le Moing, το  ιδανικό είναι να γνωρίζεις ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς, να μοιράζεσαι τα πάντα, αλλά να κρατάς για σένα ό,τι πιστεύεις ότι δεν θέλεις να μοιραστείς. Εξηγεί: Το ζευγάρι αποτελείται από τρία μέρη: το “εγώ”, το “εσύ” και το “εμείς”. Κάθε μέρος πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί ανεξάρτητα μέσα στο ζευγάρι.

Από την άλλη, η ανάγκη να μοιράζεσαι τα πάντα είναι απολύτως κατανοητή, καθώς θυμίζει στο άτομο τη στιγμή της δυαδικής σχέσης που είχε με τη μητέρα του στη μήτρα ενώ παράλληλα καλλιεργεί την ευτυχία του ζευγαριού. Ωστόσο, κάποια πράγματα μπορεί να μας είναι πιο εύκολα να τα μοιραζόμαστε με τους φίλους μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε καλή σχέση με τον σύντροφό μας!

Επίσης, σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια, είναι καλό η σχέση να εξελίσσεται και να ανακαλύπτετε σιγά σιγά πράγματα ο ένας για τον άλλο! Και να ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί για σένα!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Επικοινωνία στη σχέση και όρια: «Εάν με φλερτάρουν, πρέπει να το πω στον σύντροφό μου;»

Αυτά είναι τα 7 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια στο Instagram

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα