Υπόθεση Λαγούδη: Στο φως νέα στοιχεία από τον πραγματογνώμονα

Σε πολύπειρους δράστες με ανθρωποκτόνο σκοπό, που κατάφεραν να «σκηνοθετήσουν» με άρτιο τρόπο αυτοχειρία, αποδίδει ο ειδικός πραγματογνώμονας Ανδριανός Γκούρμπατσης, τον θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής δημοσίευσε αποσπάσματα από την έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε ο αντιστράτηγος – υπαρχηγός Π.Σ. ε.α. και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, Ανδριανός Γκούρμπατσης.

Τα αποσπάσματα αναφέρονται σε σειρά λαθών και παραλείψεων κατά την διάρκεια της έρευνας. Ο κ. Γκούρμπατσης πιστεύει ότι οι δράστες δημιούργησαν μια «φωτιά ελεγχόμενου αερισμού», για να μην κινήσουν υποψίες στην περιοχή. Μεταξύ άλλων, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο, διότι αν έβαζαν βενζίνη θα υπήρχε πλήρης καύση και θα ήταν «πολύ πιθανό η πυρκαγιά, λόγω του καπνού, να γινόταν αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής».

Όπως επισήμανε ο κ. Γκούρμπατση, «δεν προκύπτει αυτοπυρπολισμός της ή έστω προσπάθεια αυτοπυρπολισμού». Ακόμη, η αιθάλωση στην οροφή δείχνει ότι η πόρτα άνοιξε κάποια στιγμή -κατά την εξέλιξη της φωτιάς- και όχι από την Ειρήνη Λαγούδη.

«Η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες, πάντως περισσότερους του ενός, με ανθρωποκτόνο σκοπό, για άγνωστο λόγο (κίνητρο), που όμως σκηνοθετήθηκε από τους δράστες με έναν ιδιαίτερα άρτιο επαγγελματικό τρόπο, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες τωφν ανακριτικών αρχών και να εμφανίζεται εικόνα που να παραπέμπει σε αυτοχειρία του θύματος», τονίζει ο ειδικός πραγματογνώμονας.


Πηγή: topontiki.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δικηγόρος Ειρήνης Λαγούδη: «Εξιχνιάστηκε η υπόθεση»

Υπόθεση Λαγούδη: Ανατριχιαστική μαρτυρία για τις τελευταίες της στιγμές!

Ειρήνη Λαγούδη: Τι έδειξε το άνοιγμα των λογαριασμών του γιατρού;

Νέα ανατροπή στην Υπόθεση Λαγούδη: Δολοφονήθηκε για 100.000 ευρώ;

 

 


Σχετικά άρθρα