Ταλιατέλες με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

Και κάπως έτσι τρώνε τα παιδιά σας την πιπεριά Φλωρίνης!

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο ταλιατέλες 
  • 4 πιπεριά Φλωρίνης
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι

Τι κάνουμε

  1. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200°C.
  2. Μόλις πάρουν χρώμα, τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
  3. Μόλις ψηθούν, τις αφήνουμε για 5 λεπτά έξω, τις βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα και την κλείνουμε καλά.
  4. Μετά από 20-30 λεπτά τις βγάζουμε από τη σακούλα και τις καθαρίζουμε με το χέρι (αφαιρώντας το κοτσάνι και τους σπόρους).
  5. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 1 λεπτό), μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  6. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
  7. Βράζουμε τις ταλιατέλες.
  8. Πριν τις σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  9. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στην κατσαρόλα) τις ταλιατέλες, το πέστο και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (πρέπει η σάλτσα να είναι λίγο αραιή) και ανακατεύουμε.

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows_gr

 

Σχετικά άρθρα