Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Χοιρινό κρασάτο με μανιτάρια και ελιές
xoirino-krasato-me-manitaria-kai-elies

Χοιρινό κρασάτο με μανιτάρια και ελιές

Συστατικά

  • 600 γρ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες,
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 8 μικρά μανιτάρια,
  • 12 πράσινες ελιές,
  • 1 μέτριο καρότο ξεφλουδισμένο, σε φετάκια,
  • 1 κλωνάρι σέλινο, σε φετάκια,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο,
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια,
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη,
  • 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί,
  • 3 φλ. νερό ή ζωμό,
  • 1 φύλλο δάφνης,
  • 1 ξυλαράκι κανέλα,
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός,
  • Αλάτι, πιπέρι, σοταρισμένα ντοματίνια, τηγανισμένος μαϊντανός και λαχανικά σχάρας για το σερβίρισμα (προαιρετικά).

 

Βήματα

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια πλατύστομη, άβαθη κατσαρόλα ή μεγάλο, βαθύ τηγάνι, αλατοπιπερώνετε το κρέας και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει παντού. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαραθούν ρίχνετε μέσα το σέλινο και τα μανιτάρια. Τα ανακατεύετε και μόλις ροδοκοκκινίσουν ελαφρά προσθέτετε την ντομάτα. Την ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί και πασπαλίζετε το φαγητό με το αλεύρι.

Βήμα 2

Συνεχίζετε το ανακάτεμα και μόλις απορροφηθούν τα υγρά ρίχνετε το κρασί. Όταν εξατμιστεί προσθέτετε το ζωμό, τη δάφνη, τη κανέλα και τις ελιές.

Βήμα 3

Καλύπτετε την κατσαρόλα ή το τηγάνι με ένα καπάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα νερό. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό και το σερβίρετε, αν θέλετε, με σοταρισμένα ντοματίνια, τηγανισμένο μαϊντανό και λαχανικά σχάρας.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X