3 λιχουδιές που βλάπτουν σοβαρά τη σιλουέτα σου!

Μέσα στη διάρκεια της ημέρας, οι θερμιδικές απώλειες που έχουμε, αλλά και οι καύσεις που κάνουμε μας προκαλούν το αίσθημα της έντονης πείνας, συνήθως στο ενδιάμεσο των γευμάτων μας.

Σίγουρα, δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι αισθανόμαστε ένα… κενό στο στομάχι μας, το οποίο πρέπει να αναπληρωθεί γρήγορα με κάτι που θα μας δώσει τόσο την πολυπόθητη ενέργεια για να συνεχίσουμε, όσο και την ικανοποίηση ότι είμαστε χορτάτοι.

Αυτή, όμως, η επείγουσα διατροφική μας ανάγκη είναι που μας κάνει συχνά πυκνά να υποπίπτουμε  σε διατροφικά σφάλματα και να επιλέγουμε τροφές, νόστιμες μεν, πολύ βλαβερές δε για τη σιλουέτα μας, καθώς ουσιαστικά δεν έχουν κάτι το ωφέλιμο να ποσφέρουν στον οργασνιμό μας.

gunaika-troei-donut

Ας δούμε, όμως, μαζί ποιες είναι οι 3 χειρότερες επιλογές που συνήθως κάνουμε, όταν βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση:

Κρουασάν

Είτε με βούτυρο είτε με σοκολάτα, το κρουασάν είναι ίσως η χειρότερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε για να γεμίσουμε το κενό στο στομάχι μας. Μπορεί να μυρίζει ωραία, να έχει ωραία γεύση, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς προκειται κυριολεκτικά για θερμιδικές «βόμβες»!

Η περιεκτικότητά τους σε μαργαρίνη είναι ιδιαίτερα υψηλή, με αποτέλεσμα ο οργασνιμός μας να λαμβάνει πληθώρα κορεσμένων λιπαρών, τα πλέον βλαβερά για την υγεία μας και φυσικά τη σλουέτα μας λιπαρά.

Μπισκότα

Επίσης, μια πολύ γευστική επιλογή, που είναι εξίσου βλαβερή, αν όχι και περισσότερο, με τα κρουασάν. Εκτός από τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που περιέχουν, δαθέτουν επίσης υψηκά επίπεδα σε βούτυρο με αποτέλεσμα στα 100 γραμμάρια να περιέχονται 400 – 500 θερμίδες!

Οποιοδήποτε είδος μπισκότου, με σοκολάτα, με ξηρούς καρπούς, κλπ.που είναι βιομηχανικό είναι και επιβλαβές μιας και έχουν πάρα πολλά πρόσθετα. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να φάτε μπισκότα, προτιμήστε τα home made, που μπορείτενα ελέγξετε τι βάζετε μέσα και να μην τα… γεμίσετε με συντηρητικά και πρόσθετα.

Μπάρες ενέργειας

Μπορεί να φαντάζουν ως η ιδανική λύση, μιας και είναι εύκολο να τις αγοράσετε και τις καταναλώνετε γρήγορα, όμως οι μπάρες – σύμφωνα με τους ειδικούς – απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ως «υγιεινές» ή έστω ώς μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα σε σάκχαρα, φυσικά ή τεχνητά, σε ακόρεστα λιπαρά και σε πρόσθετα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάποιες ενεργειακές μπάρες μπορεί να περιέχουν ακόμα και 200 θερμίδες! Προτιμήστε να φτιάξετε οι ίδιοι τις δικές σπιτικές μπάρες, δίνοντας έμφαση στους ξηρούς καρπούς που είναι ωφέλιμοι για την υγεία, χαρίζοντάς σας παράλληλα υψηλά ενεργειακά αποθέματα!

Με πληροφορίες από e-sante.fr

 

Σχετικά άρθρα