«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» επιστρέφουν στο θέατρο Αλίκη

Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς σε θεατρική μεταφορά που φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία, που ψηφίστηκε από το κοινό ως η πιο δημοφιλής παράσταση τον Δεκέμβριο του 2017, επιστρέφει από τις 2 Δεκεμβρίου και φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο θέατρο Αλίκη.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, που δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη.

Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του. Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν , στο παρόν αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Ένα μοναδικό γιορτινό και λαμπερό θέαμα, που μας ταξιδεύει στο όνειρο και τη φαντασία μαγεύει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, μας στέλνει το μήνυμα της χαράς, της γενναιοδωρίας, της προσφοράς και καλεί τους ανθρώπους να έχουν στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο.

Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς μας αποκαλύπτει μέσα από το διαχρονικό ήρωά της πως η αγάπη κρύβει τα μυστικά της ευτυχίας.

Μια δεκαπενταμελής ομάδα ηθοποιών ντύνονται τους είκοσι ρόλους του έργου με παραμυθένια κοστούμια σ’ ένα μαγικό σκηνικό. Το φαντασμαγορικό θέαμα συμπληρώνεται με εφέ και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

Συντελεστές

Ιστορία: Κάρολος Ντίκενς
Θεατρική Μεταφορά – Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου
Σκηνογράφος: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική επένδυση: Κριστέλ Καπερώνη
Κινησιολογία: Γιούλη Ηλιοπούλου
Κοστούμια: Τζούλια Μαρκο
Φωτισμοί & 3D ANIMATION: Λάμπρος Σουνδιάς
Δ/νση παραγωγής: Αντώνης Μαρκογιάννης
Εκτέλεση Παραγωγής: ΤEXNIS GENESIS
Παραγωγή: Θεατρική Αναγέννηση

Πρωταγωνιστούν:

Μάρλευ: Στέλιος Γούτης
Παρών: Αναστάσης Κολοβός
Σκρούτζ: Κώστας Ρωμαίος

Βασίλης Τραιφόρος, Μένια Μαθιουδάκη, Γιάννης Ζαραφωνίτης, Γιάννης Χριστοφάνης, Δέσποινα Κασιώτη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Γιώργος Χουσάκος, Γιώτα Βαμβακά, Δέσποινα Σταυρίδη, Ιωάννα Ευαγγέλου

Εισιτήρια

Α Ζώνη: 12€
Β Ζώνη: 10€
Ανέργων, πολυτέκνων και γκρουπ: 8€
Προπώληση: 8€

 

Πληροφορίες εκδήλωσης

Από την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019
Κάθε Κυριακή στις 11:30

Extra παραστάσεις την περίοδο των εορτών:
Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:30
Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 στις 11:30

Κάθε Κυριακή και τις αργίες των εορτών για το κοινό, και τις καθημερινές για τα σχολεία.

Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος 8 – 12 ευρώ

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα