Φτιάξτε light γρανίτα καρπούζι

<p><strong>Η ζέστη έχει χτυπήσει κόκκινο και οι περισσότεροι που είμαστε στο δρόμο, θέλουμε να πιούμε κάτι δροσιστικό και ταυτόχρονα υγιεινό. Τι θα λέγατε να φτιάχνατε μόνοι σας την δικιά σας σπιτική και light γρανίτα;</strong></p>
<p><strong>Υλικά για 6 γρανίτες</strong></p>
<p>600 γρ. καρπούζι (καθαρό βάρος)</p>
<p>3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (και μάυρη ζάχαρη)</p>
<p>1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό</p>
<p>Μεταλλικό μπολ για την κατάψυξη</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Ζητάς από έναν μεγάλο να σου κόψει το καρπούζι και να το καθαρίσει από τη φλούδα του. Χρειάζεσαι περίπου 2 μέτριες φέτες καρπούζι. Ρίχνεις το καρπούζι στο μπλέντερ και το πολτοποιείς. Ετοιμάζεις το σιρόπι: σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνεις 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, προσθέτεις τη ζάχαρη και τα ζεσταίνεις μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρεις τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει το σιρόπι για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτεις τον πολτό του καρπουζιού στο σιρόπι και ανακατεύεις πολύ καλά. Αδειάζεις τη γρανίτα σε ένα μεταλλικό σκεύος, με λη χωρίς καπάκι και την τοποθετείς στην κατάψυξη για να παγώσει καλά. Για να είναι πιο αφράτη η γρανίτα όταν την σερβίρεις, πρέπει να τη βγάλεις από την κατάψυξη μια φορά, να την αφήσεις μία ώρα περίπου και με ένα μεγάλο κουτάλι να την αδειάσεις λίγο λίγο στο μπλέντερ και να τη χτυπήσεις καλά. Την αδειάζεις πάλι στο μεταλλικό σκεύος και την τοποθετείς στη κατάψυξη. Κάθε φορά που θέλεις να σερβίρεις γρανίτα, βγάζεις το μεταλλικό σκεύος περίπου 20 λεπτά νωρίτερα, για να μαλακώσει λίγο η γρανίτα και σερβίρεις με ένα μεγάλο κουτάλι της σούπας. Για κάθε μερίδα, μπορείς να βάλεις 3-4 κουταλιές της σούπας από τη γρανίτα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα