Σκοπιανό: Ένταση στη Βουλή για το ονοματολογικό

Στη σκιά των έντονων διεργασιών για το ονοματολογικό, συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους στη Βουλή η αντιπαράθεση των κομμάτων.

Η εκτίμηση της Σοφίας Βούλτεψη από τη ΝΔ ότι είναι θέμα χρόνου η διεκδίκηση και ίδρυση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που την κάλεσε να ανασκευάσει.

«Θα έρθει η ώρα να πληρώσετε αυτά που κάνετε όταν έρθει το Ουράνιο Τόξο να ζητάει μειονότητα», επέμεινε η Σοφία Βούλτεψη που αρνήθηκε να ανασκευάσει.

«Τέτοιες θέσεις και απόψεις που ακούγονται από στελέχη της ΝΔ δεν συμβάλλουν στον ψύχραιμο διάλογο που πρέπει να γίνεται στα κρίσιμα ζητήματα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνα» τα όσα είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Τριγμοί στο Κίνημα Αλλαγής για το ονοματολογικό

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα, Παρασκευή,  είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να βγουν… μαχαίρια.

Εδώ και καιρό υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΔΗΜΑΡ για τον αποκλεισμό προτάσεών της για υποψηφιότητες στις βουλευτικές εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότιη δυσαρέσκεια της Αγίου Κωνσταντίνου βασίζεται στο γεγονός ότι ακόμα και προτάσεις της για υποψήφιους που εμφανίζουν δυνατότητα επιτυχίας, απορρίπτονται, ενώ καλούνται διαρκώς να προτείνουν πρόσωπα για να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια.

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η νέα άρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει αποδεκτή υποψηφιότητα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Χρήστου Μέγα, για την Άρτα.

«Οι θέσεις έχουν κλείσει», διεμήνυσαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, προκαλώντας εκνευρισμός στη ΔΗΜΑΡ.

Η απάντηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου ήταν άμεση: «Αν δεν κατέβει ο Μέγας, διαλυόμαστε».

Εκνευρισμός για τη στάση της Γεννηματά στο ονοματολογικό

Στην Αγίου Κωνσταντίνου τα έχουν βάλει όλοι με τη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό διότι η κ. Γεννηματά, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση ή τουλάχιστον ειδοποίηση της ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσε πως στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι επιτελείς της Αγ. Κωνσταντίνου ενημερώθηκαν κατόπιν εορτής για την απόφαση Γεννηματά, αφότου δηλαδή οι δημοσιογράφοι, κατά την άτυπη ενημέρωση στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, είχαν ακούσει τον Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Στ. Μαλέλη, να γνωστοποιεί την επιβολή κομματικής πειθαρχίας, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα και σε αυτά τα θέματα δεν μπορεί ο καθένας να έχει άλλη θέση.

Η απόφαση αυτή έκανε έξαλλο τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος επανειλημμένα έχει εκδηλώσει θετική εκτίμηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θέτοντας παράλληλα προϋποθέσεις για να δώσει θετική ψήφο.

Ο ίδιος έχει πει ότι η θετική ψήφος του συναρτάται επιπλέον από το εάν ο πρωθυπουργός κατά την ψήφιση, δεσμευτεί για την κήρυξη εκλογών στη συνέχεια.

Η απόφαση της κ. Γεννηματά, ωστόσο, έρχεται να προλάβει τις όποιες σκέψεις του κ. Θεοχαρόπουλου για τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή και παράλληλα να δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στις τάξεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σκοπιανό: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο Π. Καμμένος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά άρθρα