Έλλειψη επιθυμίας για σεξ: Πότε η γυναίκα δεν θέλει να κάνει έρωτα;

Είναι πολύ πιθανο να έχεις βιώσει μια παρατεταμένη περίοδο κατά την οποία δεν έχεις επιθυμία να κάνεις έρωτα, να έχεις δηλαδή σεξουαλική επαφή. Επίσης, μπορεί να έχεις κάποια γνωστή σου ή συγγενή που να σου έχει εκμυστηρευτεί ότι επίσης βιώνει έλλειψη ερωτική επιθυμίας.

Ποια μπορεί, όμως, να είναι η κοινή συνισταμένη σε τέτοιες περιπτώσεις; Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν κι εφόσον ακολουθείς κάποια αγωγή με ορμονικά αντισυλληπτικά, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση, την έλλειψη δηλαδή της επιθυμίας να κάνεις έρωτα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο αυτό, δηλαδή η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας λόγω των αντισυλληπτικών είναι σπάνιο φαινόμενο, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων η λήψη αντισυλληπτικών με ορμόνες προκαλούν ανεβασμένη λίμπιντο.

Πού οφείλεται η μειωμένη λίμπιντο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μείωση της λίμπιντο στην περίτπωση λήψης αντισυλληπτικών με ορμόνες είναι σταδιακή και δεν συμβαίνει άμεσα. Παρατηρείται, δηλαδή, το φαινόμενο η γυναίκα να χάνει σε βάθος χρόνου την επιθυμία της να κάνει έρωτα, λόγω της αγωγής με αντισυλληπτικά που μπορεί να παίρνει.

Επιστημονικά, αυτό εξηγείται λόγω του ότι τα αντισυλληπτικά αυτά αυξάνουν την ορμόνη γκλομπουλίνη, η οποία συνδέεται άμεσα με την τεστοστερόνη, που μειώνει την ερωτική επιθυμία.

Πρέπει να αλλάξεις χάπι;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όχι. Καλό θα είναι, όμως, εφόσον παρατηρήσεις ότι έχει χαθεί η ερωτική σου διάθεση να μιλήσεις με τον γιατρό σου, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποια άλλης σωματικής ή ψυχολογικής αιτίας, για την οποία δεν θέλεις να κάνεις έρωτα.

Με πληροφορίες από popsugar.com

Σχετικά άρθρα