Μουκές Αμπάνι: O πλουσιότερος άνδρας της Ινδίας- Ο γάμος των 100 εκατ. δολαρίων της κόρης του, η Μπιγιονσέ και η Χίλαρι Κλίντον σε ρυθμούς… Bollywood(βίντεο)

Ο πλουσιότερος άνδρας της Ινδίας πάντρεψε την κόρη του την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη σε μια παραδοσιακή τελετή στο Μουμπάι (Βομβάη), με προσκεκλημένους αστέρες του Μπόλιγουντ και την υποψήφια πρόεδρο των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προδίδουν τη χλιδή του. Φυσικά οι πληροφορίες που έχουμε για τον εν λόγω γάμο έρχονται να προστεθούν στις υπερπολυτελείς εικόνες που κυκλοφορούν αφού όπως διαβάζουμε ο Μουκές Αμπάνι ξόδεψε 100 εκατομμύρια δολάρια για τον γάμο της κόρης του. Το γλέντι είχε ξεκινήσει πολύ πριν την τελετή και ο πλούσιος Ινδός φαίνεται ότι δεν «τσιγκουνεύτηκε». Πέρα από τους λαμπερούς καλεσμένους υπήρχαν και πολλές εκπλήξεις που χάρισαν σε όσους βρέθηκαν εκεί αξέχαστες στιγμές.


Οι λεπτομέρειες του γάμου σίγουρα μας ενδιαφέρουν αφού δεν έλειπαν από αυτόν αγαπημένοι σταρ αλλά και η ιστορία του Μουκές Αμπάνι που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή δεν έχει λίγες εκπλήξεις.

Ο υπερπολυτελής γάμος που κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν κάποιες μέρες πριν την Τετάρτη που θα γινόταν η τελετή. Δεκάδες ναυλωμένα αεροπλάνα πέταξαν για το Ουνταϊπούρ στα οποία επέβαιναν οι καλεσμένοι. Σύμφωνα με το περιοδικό Filmfare 600 άνθρωποι προσκλήθηκαν στον γάμο, τον οποίο ινδικά ΜΜΕ αποκάλεσαν “the big, fat Indian wedding”.

Οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα, με τη βοήθεια μιας εφαρμογής στα κινητά τους, να γνωρίζουν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή τον χρόνο και τον τόπο των διάφορων εκδηλώσεων, μεταξύ αυτών μιας ιδιωτικής συναυλίας της Μπιγιονσέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyoncé (@beyonce) στις

Το γαμήλιο πάρτι έγινε στην κατοικία του Αμπάνι στο Μουμπάι, ένα κτίριο 27 ορόφων, γνωστό ως ένα από τα ακριβότερα σπίτια στον κόσμο. Καλύφθηκε με κόκκινα τριαντάφυλλα και διακοσμήθηκε με φώτα και λουλούδια για την περίσταση.

 

Ο ξέφερνος χορός της Μπιγιονσέ:

 


Αστέρες του Μπόλιγουντ, όπως η Πριγιάνκα Τσόπρα, που παντρεύτηκε την περασμένη εβδομάδα έδωσαν το παρόν στον γάμο όπως επίσης και άλλα διάσημα πρόσωπα που θα δούμε παρακάτω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Isha Ambani (@ambani.isha) στις

Δύο ισχυρές οικογένειες ενώθηκαν

Με τον γάμο αυτό ενώθηκαν δύο από τις ισχυρότερες οικογένειες της Ινδίας. Η Ίσα Αμπάνι, 27 ετών, θα παντρευτεί με τον Ανάντ Πιράμαλ, ηλικίας 33 ετών.

Ο γαμπρός είναι κληρονόμος επιχειρήσεων του φαρμακευτικού και μεσιτικού τομέα.
Ο γαμπρός και η νύφη έφθασαν με αυτοκίνητα αντίκες, την ώρα που σωματοφύλακες προστάτευαν την είσοδο του κτιρίου από τους περίεργους και τους φωτογράφους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mukesh Ambani (@mukesh_ambaani_) στις

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας;

Ο Μουκές Αμπάνι μπορεί σήμερα να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία ωστόσο η ζωή του δεν ήταν έτσι από την παιδική ηλικία. Ο Μουκές Αμπάνι γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1957 στην Υεμένη. Εκεί σύμφωνα με το Britannica.gr ο πατέρας του δούλευε ως υπάλληλος σε βενζινάδικο. Λίγο μετά τη γέννησή του η οικογένειά του πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Ινδία και συγκεκριμένα στη Βομβάη (Μουμπάι). Εκεί έμεναν σε ένα διαμέρισμα με χαμηλό ενοίκιο που είχε μόνο δύο δωμάτια. Έξι άτομα έμεναν σε αυτό το σπίτι αφού ο Μουκές έχει έναν μικρότερο αδερφό και δύο αδερφές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mukesh Ambani (@mukesh_ambaani_) στις

Η Reliance Commercial Corporation ιδρύθηκε από τον πατέρα του και έναν ξάδερφό του. Στην αρχή τα «γραφεία» του ήταν ένα νοικιασμένο δωμάτιο όμως τα πράγματα θα πήγαιναν αρκετά καλά και για τους δύο.

Ο Μουκές Αμπάνι φρόντισε να μορφωθεί και βοηθήσει με τη σειρά του στην οικογενειακή επιχείρηση. Πήρε μπάτσελορ ως χημικός μηχανικός από το Institute of Chemical Technology στη Βομβάη. Στη συνέχεια γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ προκειμένου να πάρει μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων ωστόσο εγκατέλειψε το πρόγραμμα το 1981 προκειμένου να βοηθήσει στην επιχείρηση του πατέρα του. Εκεί συνέβαλε ώστε η επιχείρηση να ανοίξει τους ορίζοντές της και να επεκταθεί σε τομείς όπως οι επικοινωνίες, οι κατασκευές, η διύλιση πετρελαίου, η πετροχημεία και η παραγωγή αερίου και πετρελαίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mukesh Ambani (@mukesh_ambaani_) στις

Ανάμεσα στα επιτεύγματά του είναι η δημιουργία των μεγαλύτερων διυλιστηρίων στον κόσμο τα οποία στηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό στα βιοκαύσιμα όπως μαθαίνουμε από τη σελίδα tovima.gr. Η εταιρεία του άνοιξε περίπου 700 καταστήματα με είδη διατροφής καθώς και άλλα προϊόντα.

Η πορεία της επιχείρησης ήταν ανοδική και ο Μουκές Αμπάνι έφτασε το 2007 να χαρακτηρίζεται από τους Times ο πλουσιότερος άντρας στον κόσμο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mukesh Ambani (@mukesh_ambaani_) στις

Το όραμά του

Ο Μουκές Αμπάνι έχει μιλήσει για τις απόψεις του όσον αφόρα του στόχους που πρέπει να τεθούν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ινδία αλλά και στην διαρκώς επεκτεινόμενης εταιρείας του, τη Reliance Industries.

«Μπορούμε να εξαφανίσουμε την άθλια φτώχεια από τη χώρα αυτή;» ανέφερε κάποια στιγμή σε παλαιότερες δηλώσεις του. «Ναι, σε 10 ή 15 χρόνια μπορούμε να ισχυριστούμε ότι θα έχουμε ένα τέτοιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε με βεβαιότητα μια κοινωνική δομή στην οποία δεν θα υπάρχουν παρίες. Κινούμαστε γρήγορα» κατέληξε «προς μια νέα Ινδία όπου κανένας πλέον δεν θα σκέπτεται τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης κοινωνικής κάστας».

Ο ίδιος έχει δηλώσει ,όπως μαθαίνουμε στο tovima.gr, ότι θα διοχετεύσει κεφάλαια από τις ακμάζουσες πόλεις σε αγροτικές περιοχές οι οποίες δεν είναι τόσο αναπτυγμένες. Κάποια στιγμή θέλει να καταφέρει να δώσει δουλειά σε12-30 εκατομμύρια Ινδούς.

Επίσης μία από τις προτάσεις του είναι να κτιστεί μία νέα πόλη, πέρα από το λιμάνι της Βομβάης, ώστε να «ανακουφιστεί» η γενέτειρά του η οποία αποτελεί το κέντρο του εμπορίου και της ψυχαγωγίας της Ινδίας. Σκοπός του εγχειρήματος θα είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mukesh Ambani (@mukesh_ambaani_) στις

Έχει αποκτήσει ομάδα κρίκετ

Ο Μουκές Αμπάνι έχει περιουσία που σήμερα αγγίζει τα 43,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Γιατί λοιπόν να μην προστεθεί το όνομά του στη λίστα με τους μεγιστάνες που έχουν επενδύσει τα χρήματά τους στον αθλητισμό. Εκείνος δεν έχει επιλέξει το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ αλλά ένα αγαπημένο άθλημα στη χώρα του (αν όχι το πιο αγαπητό) το κρίκετ. Το 2008 ίδρυσε του Mumbai Indians οι οποίοι παίζουν στην Premier League της Ινδίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Isha Ambani (@ambani.isha) στις

Οι σπουδές της Ίσα Αμπάνι και η θέση της στην αυτοκρατορία Reliance

Η κόρη του Μουκές Αμπάνι, Ίσα, φαίνεται ότι πήρε τις κατάλληλες βάσεις ώστε να μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση της αυτοκρατορίας Reliance του πατέρα της. Η Ίσα αποφοίτησε από το Γέιλ το 2014 και από τότε βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο δύο εταιρειών της Reliance. Μάλιστα το 2015 το Forbes , την χαρακτήρισε ως μία από τις Ασιάτισσες γυναίκες που πρέπει να παρακολουθεί κανείς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#hillaryclinton in India????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hillary Goddess Clinton (@hillaryrodhamclinton1947) στις

Ποια η σχέση της οικογένειας με τους Κλίντον

Οι Κλίντον και η οικογένεια Αμπάνι είναι γνωστοί εδώ και 18 χρόνια και συναντήθηκαν αρκετές φορές τόσο στην Ινδία όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα, όταν η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε την Ινδία για μια ομιλία σε συνέδριο στη Βομβάη, γευμάτισε με τους Αμπάντι στην 27όροφη κατοικία τους στην Αντίλια σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.

Όπως άλλωστε φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο οι Κλίντον δεν παρευρέθηκαν απλά στον γάμο της κόρης του πλουσιότερου άνδρα της Ινδίας αλλά επιδόθηκαν σε χορογραφίες αλά Bollywood στο πλάι του. Το γεγονός αυτό συνηγορεί στις πληροφορίες που θέλουν τις δύο οικογένειες να έχουν στενές σχέσεις.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η Μπιγιονσέ έδωσε συναυλία στο γαμήλιο πάρτι της κόρης του πλουσιότερου άνδρα της Ινδίας!

Σχετικά άρθρα