Μυϊκές κράμπες: Διατροφικά «μυστικά» για να τις αντιμετωπίσεις;

Ένα σημαντικό, αλλά και συνάμα εκνευριστικό πρόβλημα που μπορεί να συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες σε καθημερινή σχεδόν βάση, είναι οι μυϊκές κράμπες, που μπορεί να σε πιάσουν ανά πάσα στιγμή της ημέρας ή ακόμα και της νύχτας.

Παρακάτω, θα δούμε μερικές απλές συμβουλές για τις αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά και να σταματήσει η ταλαιπωρία σου από αυτές:

Πίνε αρκετό νερό

Ακόμα και σε ήπια μορφή, η αφυδάτωση μπορεί να είναι υπεύθυνη για τις μυϊκές κράμπες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό.

Γενικά, θα πρέπει καθημερινά να καταναλώνουμε 1,5 λίτρο νερό, ώστε να αποφύγουμε – εκτός των άλλων – την αφυδάτωση που προκαλεί τις μυϊκές κράμπες.

Κατανάλωσε τροφές με κάλιο

Καλό θα είναι να αποφεύγεις το κόκκινο κρέας και να προτιμάς άλλες τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως είναι οι μπανάνες και τα φρέσκα λαχανικά.

Πολύτιμο το μαγνήσιο

Επίσης, το μαγνήσιο κάνει πολύ καλό στην αποφυγή των συσπάσεων των μυών, επομένως σε βοηθάει να αποφεύγεις τις μυϊκές κράμπες. Είτε σε τροφές, είτε σε διατροφικά συμπληρώματα φρόντισε ώστε ο οργανισμός σου να μην έχει έλλειψη σε μαγνήσιο. Οι ξηροί καρποί στο σύνολό τους, αλλά και το ταχίνι είναι τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο.

Σπιρουλίνα

Η σπιρουλίνα κάνει πολύ καλό στην οξυγόνωση των κυττάρων, αλλά και των μυών του οργανισμού μας, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε β – καροτίνη.

Επιπροσθέτως, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ιδιαίτερα  χρήσιμες για την αναγέννηση ινών στους τένοντες και τον σχηματισμό αιμοσφαιρίνης, βοηθώντας ιδιαίτερα στην αποφυγή μυϊκών κραμπών.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σπιρουλίνα: Η λύση για να αποφύγεις τα κρυώματα του χειμώνα

Μυϊκές κράμπες: Πού οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται

Σχετικά άρθρα