Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν μεγαλύτερα ποσά;

Στην τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί μέχρι και την Τρίτη εκτός από την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για την ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων σε τράπεζες και δημόσιο ως τις 31/12/2019 θα γίνεται και διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης.

Συγκεκριμένα μέσα στον επόμενο χρόνο θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι από τους περίπου 110 .000 ελεύθερους επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους μέχρι και το τέλος του 2017 και έχουν οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο.

Θα περιέχονται επίσης και νέες αλλαγές με στόχο την ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων από τις 55900 αιτήσεις ρυθμίσεων που βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας από φέτος ώστε η ρύθμιση να έχει ακόμη μεγαλύτερο αποτέλεσμα ως το τέλος του επόμενου χρόνου.

Σε διαπραγμάτευση μέχρι και την τελευταία στιγμή θα είναι και το εάν θα μπορούν όσοι ενταχθούν στο εξωδικαστικό το 2019 η όσοι έχουν ήδη ενταχθεί να ρυθμίσουν και τις οφειλές που έχουν γεννηθεί μέχρι και το τέλος του 2018 . Πάντως πληροφορίες θέλουν ότι αν δ εν καταλήξει η διαπραγμάτευση τις επόμενες μέρες θα γίνει διαπραγμάτευση τότε η ένταξη σε ρύθμιση και των οφειλών που γεννήθηκαν μέσα στο τρέχον έτος θα γίνει σε νέα τροπολογία που θα κατατεθεί στις αρχές του 2019 .

Παράλληλα βέβαια μαζί με την παράταση του εξωδικαστικού μένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο του να γίνει επέκταση των κριτηρίων του αρχικού νόμου και για ρύθμιση έως και σε 120 δόσεις και για χρέη στο δημόσιο από μισθωτούς συνταξιούχους και κατ επάγγελμα αγρότες στο πλαίσιο της συνολικής ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους .

Έρχεται και το επίδομα θέρμανσης

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το ύψος του επιδόματος θέρμανσης . Μιλώντας στην Βουλή κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι θα είναι περισσότερο αυξημένο για την Α ζώνη όπου περιλαμβάνονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας. Εκεί το επίδομα αναμένεται να αυξηθεί από τα 12,5 λεπτά στα 20 ευρώ το λίτρο .

Αύξηση αλλά μικρότερη θα έχουν και άλλες περιοχές με την πρώτη δόση να αναμένεται να πιστωθεί η πρώτη δόση ως το τέλος Ιανουαρίου και η δεύτερη δόση ως τις 30 Ιουνίου.

Η υφυπουργός θύμισε ότι με τον «Κλεισθένη Ι» και τις αλλαγές στους ορεινούς Δήμους, που είναι και περισσότεροι από αυτούς που όριζε ως τέτοιους ο «Καλλικράτης», και άρα θα έχουν τα προνόμια των ορεινών Δήμων μία σειρά ακόμη από Δήμους. Αυτό σημαίνει ότι αν σε κάποια ζώνη (από τις τέσσερις) υπάρχει δήμος που είναι ορεινός, θα μεταφερθεί στην παραπάνω ζώνη, όπου η επιδότηση είναι μεγαλύτερη».

« Περισσότεροι Δήμοι θα έχουν αυξημένα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό. “Θα δοθεί επίσης αύξηση στο ποσό του επιδόματος, λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου» κατέληξε στο θέμα η κ. Παπανάστιου.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Επίδομα θέρμανσης: Τι θα ισχύσει – Πότε και σε ποιους θα δοθεί

Σχετικά άρθρα