Κρίσιμος ο Ιανουάριος για τη Folli Follie

Όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο δύσκολα φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη Folli Follie.

Η δικάσιμος επί της ανακοπής των προγραμμάτων πλειστηριασμού των μετοχών της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα ΑΕ τις οποίες κατείχε η FFG που άσκησε ομάδα 93 επενδυτών ομολογιούχων της εταιρείας Folli Follie ορίστηκε για τις 29 Ιανουαρίου 2019.

Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την εξέλιξη του πλειστηριασμού που διενεργήθηκε την περασμένη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, αλλά όταν αρχίζουν οι ανακοπές συνήθως ακολουθούν καθυστερήσεις.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη έγινε πλειστηριασμός για το 35,7% των μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα που είχε δοθεί ως ενέχυρο στις τράπεζες, χωρίς να μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του πλειστηριασμού, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στραφεί, πέραν των ποινικών ευθυνών, με αγωγές αποζημίωσης κατά όλων όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Folli Follie είτε είναι οι μεγαλομέτοχοι της FF, είτε οι ορκωτοί ελεγκτές της, είτε οι ανάδοχες τράπεζες των εκδόσεων ομολόγων.

Κρίσιμος θεωρείται ο Ιανουάριος και για την ανακριτική πτυχή του σκανδάλου της Folli Follie.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε προ ημερών δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και ακόμη επτά μελών της Διοίκησης της Folli Follie. Η δίωξη συνδέεται με τα κακουργήματα, της απάτης και τουξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η δίωξη έγινε με επίκληση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, το άρθρο 1 του οποίου προβλέπει ποινή ισοβίου κάθειρξης σε περίπτωση που συντρέχουν επιβαρυντικέςπεριστάσεις. Ενδεικτικά ο νόμος αναφέρει ως τέτοιες: α) την επί μακρό χρόνο εξακολούθηση τελέσεως του εγκλήματος και β) την ιδιαίτερα μεγάλη αξία του αντικειμένου του εγκλήματος. Η συγκεκριμένη επίκληση έγινε διότι μετοχές της Folli Follie κατείχε το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ο ΕΦΚΑ και άλλα ασφαλιστικά Ταμεία!

Δεδομένου ότι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη η παραμονή του στη θέση του CEO της Folli Follie δυσχεραίνει την εξεύρεση λύσης για την επόμενη ημέρα.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

«Τρελές» εκπτώσεις από την Folli Follie που «καίγεται» για ρευστό

Folli Follie: Ποινική δίωξη άσκησε χθες ο οικονομικός εισαγγελέας

 

Σχετικά άρθρα