Φωτιά Μάτι: Συγκλονίζει η θυσία του τελευταίου θύματος – 100 συνολικά οι νεκροί

Χωρίς τέλος η τραγωδία στο Μάτι, καθώς έξι περίπου μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά, ένα ακόμη άτομο υπέκυψε στα τραύματά του ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων στους 100.

Το πιο πρόσφατο θύμα της φωτιάς στο Μάτι, ήταν ένας 73χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» αντιμετώπιζαν τον άτυχο 73χρονο ως «ήρωα» καθώς πέρα από τη μάχη που έδινε επί μήνες στο νοσοκομείο, τη μοιραία εκείνη μέρα κατάφερε να σώσει το 10χρονο εγγόνι από τις φλόγες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  το απόγευμα εκείνης της «μαύρης» Δευτέρας, ο άτυχος 73χρονος βρισκόταν με τη σύζυγό του και τα εγγόνια του στο Μάτι. Την ώρα έτσι που η φονική λαίλαπα έφτασε στο σπίτι του, ο άτυχος άνδρας προστάτευσε με το σώμα του και έσωσε το 10χρονο εγγόνι του από τη φωτιά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του εκλιπόντα νοσηλεύεται ακόμη διασωληνωμένη στο νοσοκομείο, καθώς ήταν και αυτή μία από τους εκατοντάδες τραυματίες που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου

Ήταν μεσημέρι της 23ης Ιουλίου 2018, όταν η φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης, πιθανότατα από έναν ηλικιωμένο που έκαιγε χόρτα, ξέφυγε από τον έλεγχό του και λόγω των ισχυρών ανέμων άρχισε να κατεβαίνει προς το Νέο Βουτζά και το Μάτι.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι πρώτες φλόγες είχαν αρχίσει να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια στο Νέο Βουτζά. Η φωτιά συνέχισε την πορεία της προς το Μάτι όπου εξαιτίας συνθηκών που ερευνώνται, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής εγκλωβίστηκαν.

Μόλις η φωτιά πέρασε τη Λεωφόρο Μαραθώνος, συντελέστηκε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, άλλοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, άλλοι στα σπίτια τους, ενώ άλλοι πνίγηκαν από τους καπνούς ακόμα και μέσα στη θάλασσα.

Όσοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες και να φθάσουν στη θάλασσα, αναγκάστηκαν να μείνουν στο νερό για ώρες.

Εγκαυματίες, μωρά παιδιά, ηλικιωμένοι έμειναν στο νερό από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα όταν κυρίως σκάφη ιδιωτών έσπευσαν για να τους απομακρύνουν. Όλες αυτές τις ώρες έδιναν μάχη για τη ζωή τους κολυμπώντας σε μια θάλασσα που δεν ήταν ήρεμη και ενώ τους έπνιγαν οι καπνοί

Ο τραγικός απολογισμός 100 νεκροί, περιουσίες και ζωές κατεστραμμένες.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Νέα μήνυση για τη φωτιά το Μάτι: Τι καταγγέλλει συγγενής θύματος;

Στους 97 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι – Υπέκυψε εγκαυματίας

Σχετικά άρθρα