Λετίθια: Από παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων βασίλισσα της Ισπανίας- Η αυτοκτονία της αδερφής της, ο δημόσιος τσακωμός της με τη Σοφία και οι φήμες για ανορεξία

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας έκανε εντύπωση με την φωτογραφία που επέλεξε για τη φετινή ευχετήρια κάρτα για τα Χριστούγεννα. Πολλοί θεώρησαν ότι η φωτογραφία ξεφεύγει από το αυστηρό ύφος που όλοι έχουν συνηθίσει αφού παρουσιάζει την οικογένεια σε ένα στιγμιότυπο όπου όλοι είναι πιο χαλαροί και casual.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The King and Queen of Spain with their daughters, the Princess of Asturias and Infanta Sofia on this year’s Christmas card. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ The photograph was taken on September 8, 2018 during their visit to the Parque Nacional de Picos de Europa in Asturias, Spain where Princess Leonor inaugurated the Mirador de la Princesa, a new viewpoint that offers a fantastic view of Lake Enol and several summits of the Picos de Europa National Park. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Inside the card, one can read a written message that says “With great affection and our best wishes” along with the printed phase “Merry Christmas and Happy New Year 2019” in Spanish and English and the signatures of the royal family. . . . . . . . . #SpanishRoyals #SpanishMonarchy #SpanishRoyalFamily #FamiliaRealEspañola #CasaReal #KingFelipeVI #QueenLetizia #PrincessLeonor #InfantaSofia #PrincessSofia #PrincessOfAsturias #ReyFelipe #ReinaLetizia #PrincesaLeonor #PrincesaDeAsturias #FelipeVI #Letizia #Leonor #Sofia #ReyesDeEspaña #KingOfSpain #QueenOfSpain #Royals #Royalty #Spain #España #Family

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????????Spanish Royal Family???????? (@spanish.royals) στις

Μπορεί βέβαια αυτή η επιλογή να προκαλεί έκπληξη στον Ισπανικό λαό αφού έχουν συνηθίσει τις εμφανίσεις που δεν ακολουθούν κατά γράμμα το πρωτόκολλο κυρίως από τη βασίλισσα Λετίθια αλλά και από το βασιλικό ζεύγος. Εκείνοι που από την πρώτη στιγμή δεν ήθελαν μία… «κοινή θνητή» για τον θρόνο της Ισπανίας έχουν πολλές φορές δυσαρεστηθεί από την στάση ή τις επιλογές της βασίλισσας.
Το ερώτημα όμως είναι πιο είναι το παρελθόν της βασίλισσας της Ισπανίας που τόσο έχει ενοχλήσει τους Ισπανούς;

letizia-king-felipe-kai-kores

Είχε από μικρή το μικρόβιο της δημοσιογραφίας

Η βασίλισσα της Λετίθια όπως αναφέραμε δεν είναι αριστοκρατικής καταγωγής. Γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1972 άρα κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό σήμερα είναι 46 χρονών. Το όνομά της Λετίθια Ορτίθ. Η μητέρα της ήταν νοσοκόμα όμως φαίνεται ότι το επάγγελμά της δεν κέντρισε το ενδιαφέρον της μικρής Λετίθια. Εκείνη αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια τόσο του πατέρα της, Χεσούς Χοσέ Ορτίθ Αλβάρεζ, όσο και της γιαγιάς της οι οποίοι ήταν δημοσιογράφοι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

La evolución de la reina #letiziaortiz con el paso de los años. #vanidadesmx #royals #realeza #letizia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Revista Vanidades México (@vanidadesmx) στις

Η Λετίθια Ορτίθ μπορεί να μην φανταζόταν ότι κάποια στιγμή θα γινόταν βασίλισσα της Ισπανίας ωστόσο ήξερε ότι η δημοσιογραφία είναι το μέλλον της. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο Compultense της Μαδρίτης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους βγήκε στην ενεργό δράση, καλύπτοντας μερικά από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 21ου αιώνα, όπως το τρομοκρατικό χτύπημα στο ναό της οικονομίας, τους Δίδυμους Πύργους αλλά και τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003.

Η πορεία της ήταν ανοδική. Μερικά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά αλλά και εκδοτικά δίκτυα της Ισπανίας υπήρχαν στο βιογραφικό της ανάμεσά τους και το CNN στο οποίο εργάστηκε για ένα χρονικό διάστημα. Μάλιστα έχει αποσπάσει και το βραβείο της «Καλύτερης δημοσιογράφου κάτω των 30». Θα λέγαμε ότι η καριέρα της απογειώθηκε όταν έφτασε να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ETV.

letizia-king-felipe

Η γνωριμία της με τον Φελίπε και ο έρωτας με την πρώτη ματιά

Η Λετίθια ήταν στοχοπροσηλωμένη στην καριέρα της οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι γνώρισε τον σύζυγό της εν ώρα καθήκοντος. Το Νοέμβριο του 2002 η Λετίθια έσπευσε στο σημείο του ναυαγίου του πλοίου Prestige προκειμένου να καλύψει τη διαρροή πετρελαίου στη Β. Ισπανία.

Στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ο πρίγκιπας Φελίπε ως εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας. Οι δυο τους γνωρίστηκαν με αφορμή ένα δυσάρεστο γεγονός καθώς μιλάμε για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που αντιμετώπισε ποτέ η Ισπανία ωστόσο δεν κατάφερε να αντισταθεί ό ένας στον άλλο όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Μάλιστα οι φήμες που κυκλοφορούν μιλάνε για έρωτα με την πρώτη ματιά. Στην αρχή φυσικά οι συναντήσεις τους γίνονταν κρυφά ωστόσο κάποια στιγμή ο Φελίπε αποφάσισε ότι εκείνη είναι η πριγκίπισσά του και μάλιστα δεν δίστασε να συγκρουστεί με τους γονείς του για χάρη της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S.M. Reina Letizia (@letizia_de_princesa_a_reina) στις

Οι αντιρρήσεις του παλατιού και ο πρώτος της γάμος

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία φαίνεται πώς υποδέχτηκαν με χαρά την απόφαση του γιου τους να παντρευτεί μία γυναίκα η οποία όχι μόνο δεν ήταν γαλαζοαίματη αλλά είχε ήδη έναν γάμο στο ενεργητικό της. Η Λετίθια Ορτίθ είχε παντρευτεί το 1999 τον καθηγητή Λογοτεχνίας Αλόνσο Γκουερέρο Περέζ. Ο γάμος τους που ήταν πολιτικός έληξε έναν χρόνο αργότερα ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ενδιέφερε το παλάτι που έβαζε εμπόδια στο γάμο της με τον πρίγκιπα Φελίπε.

Τελικά η στάση του τότε βασιλικού ζεύγους άλλαξε όταν ο πρίγκιπας Φελίπε απείλησε ότι δεν θα δεχτεί τον θρόνο αν δεν τον αφήσουν να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του.

Ο γάμος τους έγινε στις 22 Μαΐου του 2004 στον καθολικό ναό Santa Maria la Real de la Almudela εξασφάλιζοντας στη Λετίθια μία θέση στο Παλάτι. Όταν ο Χουάν Κάρλος λίγα χρόνια αργότερα παραιτήθηκε από τη θέση του η Λετίθια έγινε η βασίλισσα της Ισπανίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

????Estos fueron los looks elegidos la semana pasada, con cuál os quedáis? . #buenosdias y #felizlunes . . . #reina #reinaletizia #letizia #letiziaortiz #españa #spain #queen #queenletizia #look #ootd #royal #royalook #royalstyle #royals #spanishroyalfamily #royalfamily

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S.M. Reina Letizia (@letizia_de_princesa_a_reina) στις

Το στιλ της συγκρίνεται με εκείνο της Κέιτ Μίντλετον

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους Ισπανούς ωστόσο όλοι είχαν να λένε για το στιλ της. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το έχουν συγκρίνει με το στιλ της Κέιτ Μίντλετον. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο όταν πρόκειται να επισκεφθούν μία χώρα του εξωτερικού επιλέγουν ρούχα που παραπέμπουν στην χώρα που θα τους φιλεξενήσει.
Αγαπημένοι της σχεδιαστές είναι ο Hugo Boss, ο Altuzarra και η Carolina Herrera.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη jose gegundez (@josegegundez) στις

Οι φήμες για ανορεξία

Κατά καιρούς τα ισπανικά ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί με την εμφάνιση της βασίλισσας Λετίθια και δεν εννοούμε με την ανάλυση τους στιλ της. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Λετίθια έχει φωτογραφηθεί φανερά αδυνατισμένη με τις φήμες ότι πάσχει από ανορεξία να οργιάζουν. Εξαιτίας της εμφάνισης της Ισπανίδας βασίλισσας έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για τον διορισμό της από τα Ηνωμένα Έθνη ως «Ειδική πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών για την Διατροφή».

Η αυτοκτονία της αδερφής της

Κι ενώ η βασίλισσα Λετίθια δεν ήταν και η πιο αγαπητή που πέρασε από την Ισπανία ένα δυσάρεστο γεγονός την έκανε να έρθει πιο κοντά στον απλό κόσμο της Ισπανίας. Η βασίλισσα ήταν έγκυος στη δεύτερη κόρη της όταν έμαθε τα τραγικά νέα. Η αδερφή της Έρικα είχε βάλει τέλος στη ζωή της καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. Ήταν Φεβρουάριος του 2007.

Τα λόγια που απήυθηνε στους Ισπανούς αποχωρώντας από την επιμνημόσυνη δέηση για την αδελφή της καθώς και η μαυροφορεμένη φιγούρα της έκαναν και τον πιο προκατειλημμένο να λυγίσει. Ε
«Ευχαριστώ όλους όσους νιώσατε θλίψη για το θάνατο της μικρής μου αδελφής», είχε πει η Λετίθια, ενώ ήταν γαντζωμένη στο μπράτσο του Φελίπε.

Ο δημόσιος τσακωμός της με τη βασίλισσα Σοφία

Κι ενώ σιγά σιγά η βασίλισσα της Ισπανίας κέρδιζε την αγάπη του κόσμου δεν συνέβαινε το ίδιο και με την αγάπη της… πεθεράς της Σοφίας. Στην αρχή του γάμου όλα ήταν καλά ωστόσο όταν η Λετίθια πήρε τη θέση της Σοφίας στον θρόνο άρχισαν οι πρώτες τριβές.
Το βίντεο που έγινε viral δείχνει τις δύο γυναίκες να τσακώνονται δημόσια και να μην κρατάνε ούτε τα προσχήματα, ούτε να τηρούν τους κανόνες του Πρωτοκόλλου. Τότε πυροδότησε μία συζήτηση για τις σχέσεις που έχουν οι δύο γυναίκες. Ο καβγάς έλαβε χώρα μέσα σε εκκλησία μετά από τη φετινή πασχαλινή λειτουργία. Τι δείχνει το βίντεο;

Τα μέλη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας ετοιμάζονταν να φωτογραφηθούν, με την 79χρονη Σοφία να κρατά τις δύο εγγονές της. Η μητέρα τους πλησίασε και, με έντονο τρόπο, προσπάθησε να πάρει το χέρι της μεγαλύτερης κόρης της, της 12χρονης Leonor, με την μικρή να σπρώχνει τελικά και τις δύο!

Ρόλο «πυροσβέστη» ανέλαβε ο ο σύζυγος της Λετίθια, ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=u3UybfWwMTc

Ποιος είναι ο βαθύτερος λόγος που οδήγησε τις δύο γυναίκες να παρεκτραπούν;

Όπως αναφέρει η El Pais σε δημοσίευμα του 2003 όλα ξεκίνησαν όταν η Λετίθια έγινε βασίλισσα. Η οικογένεια του Φελίπε μένει στα ανάκτορα La Zarzuela σε ένα κτίριο που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το κτίριο που στεγάζει τους γονείς του. Το τέως βασιλικό ζευγάρι συνήθιζε να επισκέπτεται κάθε απόγευμα τα εγγόνια του πράγμα που μεθοδικά η βασίλισσα Λετίθια μείωσε στη μί φορά την εβδομάδα που ο Φελίπε πήγαινε τα παιδιά στους γονείς του.

Ενώ η παρουσία των γονιών του Φελίπε μειωνόταν αυξανόταν εκείνη της πεθεράς του. Δεν ήταν λίγες η φορές που η μητέρα της Λετίθια κρατούσε τα παιδιά της κόρης της παρά το γεγονός ότι υπήρχαν γκουβερνάντες.

Ο δημόσιος καβγάς τους κατά κάποιον τρόπο ήρθε σαν επιβεβαίωση όσων έγραφε η El Pais το 2003.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Magazinespain (@magazinespain) στις

Σχετικά άρθρα