Ανασφάλεια στη σχέση: Φοβάμαι ότι θα γνωρίσει κάποια άλλη και θα με ξεχάσει!…

Είμαι 18 χρόνων. Το πρόβλημα μου είναι ότι το αγόρι μου, με το οποίο είμαστε μαζί 9 μήνες, θέλει να πάει διακοπές με τους φίλους του στο εξωτερικό 4 μέρες. Ενώ δεν μου έχει δώσει κανένα δικαίωμα, εγώ νιώθω ανασφάλεια ότι μπορεί να γνωρίσει κάποια άλλη να με “ξεχάσει” ή να αναθεωρήσει την σχέση μας. Μόνο στην ιδέα τρομάζω και δεν ξέρω τι να κάνω! Σας παρακαλώ περιμένω την απάντηση σας!

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή φίλη,

Νομίζω ότι οι ανησυχίες σου έχουν να κάνουν περισσότερο με τις δικές σου ανασφάλειες παρά με βάσιμες αποδείξεις. Άλλωστε, το λες και μόνη σου “ενώ δεν μου έχει δώσει κανένα δικαίωμα εγώ νιώθω ανασφάλεια” .

Θα ήταν χρήσιμο, λοιπόν, για εσένα να ψάξεις λίγο μέσα σου και να βρεις την αληθινή πηγή της ανασφάλειας σου αντί να την αναζητάς στο αγόρι σου: τι σε κάνει να νιώθεις ανασφαλής; Υπάρχει κάτι σε εσένα που δεν σε αφήνει να νιώθεις σίγουρη για τον εαυτό σου; Παραμελείς τις δικές σου ανάγκες και τις δικές σου φίλες για χάρη της σχέσης σου και του αγοριού σου;

Στην τωρινή σου σχέση τι ρόλο πραγματικά έχεις και πόσο ανταποκρίνεται στις επιθυμίες της καρδιάς σου; Μερικά ερωτήματα για να ψαχτείς λίγο μέσα σου, αντί να ψάχνεις για εξωτερικά σημάδια προδοσίας ή απιστίας.

Ευάγγελος Κουσιάδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας

www.kousiadis.gr

email: [email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν η ζήλια μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας βγαίνει από το παράθυρο…

Με χώρισε γιατί δεν άντεχε τη ζήλια μου και τις απαιτήσεις μου. Πώς να επανορθώσω;

 

Σχετικά άρθρα