Προσχώρησε και επίσημα στη Ν.Δ. ο Χάρης Θεοχάρης

Στη Νέα Δημοκρατία προσχωρεί επισήμως ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος συναντήθηκε στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από περίπου μισή ώρα

Η πρόταση είχε γίνει εδώ και καιρό και σήμερα οι δύο άνδρες έδωσαν και τυπικά τα χέρια.

Ο Χάρης Θεοχάρης είναι ο 78ος βουλευτήςτης αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρούσα Βουλή.

Στην αποψινή ψηφοφορία θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει η στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς εκείνος είχε εκφραστεί θετικά, αλλά η ΝΔ αρνητικά.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θεοχάρης έκανε την εξής δήλωσή:

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης και να μπούμε στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Στόχος που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, στρατηγικό σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια. Στόχος που απαιτεί ενότητα όλων των φιλελεύθερων, φιλοευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τις κεντρώες δυνάμεις και να συστρατευτώ στον αγώνα του. Και καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συνδράμουν ενεργά στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των πολιτών της.

Σε ανακοίνωσή της για την ένταξη του Χάρη Θεοχάρη στους κόλπους της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα μαζί του και συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις μετά και τις δηλώσεις του κ. Θεοχάρη ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τόσο για την ανάταξη της οικονομίας, όσο και για την ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού μετώπου».

Ποιος είναι ο Χάρης Θεοχάρης;

Ο Θεοχάρης (Χάρης) Θεοχάρης (γενν. 6 Αυγούστου 1970 στην Αθήνα) είναι Έλληνας πολιτικός. Εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι για πρώτη φορά στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Το 2011 έγινε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων.Aπό από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών. Η απομάκρυνσή του αναφερόταν από τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πάουλ Τόμσεν, ως σημείο καμπής για τη μη ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Έχει σπουδάσει μηχανικός λογισμικού στο Imperial College του Λονδίνου.

Διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up).

Στις 19 Απριλίου 2016, ο Χάρης Θεοχάρης ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, ενώ στις 7 Ιουλίου 2016 ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την ονομασία Δημοκρατική Ευθύνη. Στο νέο κόμμα θα συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Στις 19 Οκτωβρίου του 2016 διεγράφη από τη Δημοκρατική Ευθύνη.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα