Έξοδος για φαγητό; 3 συμβουλές για να μην χαλάσεις τη δίαιτά σου!

Το ότι είσαι σε δίαιτα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις και να φας ένα βράδυ στο εστιατόριο. Το να φας, όμως, μόνο μια «πράσινη» σαλάτα πριν πας για φαγητό έξω, εφόσον έχει κανονιστεί σχετική έξοδος, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Κι αυτό, γιατί σίγουρα θα φτάσεις στο μέρος όπου θα φας με μεγάλη πείνα και κατά πάσα πιθανότητα θα… πέσεις με τα μούτρα στα παχυντικά ορεκτικά, όπως είναι το ψωμί ή διάφορα άλλα πρώτα πιάτα.

Φάε από πριν σωστά!

Το ιδανικό είναι να έχεις φάει πιο πριν, ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα με χαμηλά λιπαρά. Πολύ καλό θα είναι να συμπεριλάβεις άπαχη πρωτεΐνη (κρέας, ψάρι χωρίς λίπος), λαχανικά στον ατμό, αμυλούχα τρόφιμα, φρούτα ή άπαχο γάλα.

Μπορείτε, επίσης, λίγο πριν την έξοδο να φάτε ένα ελαφρύ σνακ, όπως μια σούπα ή ωμά λαχανικά, όπως ραπανάκι, συνοδευόμενα από τυρί cottage.

Αυτό θα σας επιτρέψει να μην βγείτε με άδειο στομάχι, οπότε και στο εστιατόριο όπου θα πάτε θα είστε πιο… συγκρατημένες.

Σωστή επιλογή την ώρα της παραγγελίας

Αυτό στο οποίο θα πρέπει να στοχεύσετε είναι εφόσον πάρετε ένα πιο «βαρύ» κυρίως πιάτο, να επιλέξετε ελαφρύτερο επιδόρπιο. Παράδειγμα, εάν φάτε πίτσα για κυρίως, πάρτε ένα σορμπέ για επιδόρπιο, ενώ εάν φάτε ψάρι ή κρέας με λαχανικά, μπορείτε να πάρετε προφιτερόλ για γλυκό.

Απαγορεύονται πατάτες τηγανιτές, αλλαντικά, λουκάνικα και γενικά τα τηγανιτά.

Αφήστε τα ορεκτικά

Εάν κι εφόσον μπορείτε πηγαίνετε κατευθείαν στο κυρίως χωρίς να φάτε κάποιο από τα ορεκτικά που, συνήθως, έχουν περισσότερες θερμίδες από τα κυρίως πιάτα. Γενικότερα, επιλέξτε πιάτα που να περιέχουν λαχανικά και άπαχο κρέας, όπως η γαλοπούλα ή και το στήθος κοτόπουλου.

Μια δεύτερη ευκαιρία!

Εάν… παρεκτραπείτε στο εστιατόριο, μπορείτε να το ισοσταθμίσετε με τα γεύματα της επόμενης ημέρας που ακολουθούν. Στοχεύστε σε πιάτο με περισσότερη άπαχη πρωτεΐνη και χαμηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα λιπαρά και υδατάνθρακες.

Μια καλή πρόταση είναι η ακόλουθη:

  • σούπα λαχανικών
  • φέτες άπαχου ζαμπόν ή βραστά αυγά ή γαλακτοκομικά προϊόντα 0% ·
  • λαχανικά στον ατμό
  • φρούτα

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα